Sanayi esnafının yaraları sarılsın

OSB'ler yangın ve sel felaketinden etkilenen sanayi esnafının yaralarını sarıyor.

Haberler 14.09.2021 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann yangn ve sel felaketlerinden etkilenenlere yönelik balatt yardm kampanyasna, Sanayi ve Teknoloji Bakanl koordinasyonunda Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluu (OSBÜK) ve OSBler de katld.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlndan yaplan açklamaya göre, Artvin, Rize, Kastamonu, Zonguldak gibi Karadeniz illerini etkileyen sel felaketiyle Antalya ve Mersin bata olmak üzere Akdeniz Bölgesinde etkisini gösteren yangn afetlerinin ardndan Cumhurbakan Erdoan tarafndan yardm kampanyas balatld. Kampanyaya ilikin Cumhurbakan Karar, Resmi Gazetenin 13 Austos tarihli saysnda yaymland.

Sanayi esnafnn yaralarn saryor

Kararn ardndan Ben de varm sloganyla balatlan kampanya için OSBler el ele verdi. Yaralar birlikte saryoruz diyerek gönüllük esasna dayal yaplan kampanyaya katk saland.

Sanayi ve Teknoloji Bakanl koordinasyonunda OSBÜK ve 93 OSB yardm kampanyasna destek verdi. Kampanya kapsamnda toplanan yardmlar, Cumhurbakan Kararna uygun olarak kampanyann yürütücüsü olan Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Bakanlna aktarlacak.

93 OSBden toplanan 206 milyon 500 bin lira, yangn ve sel felaketinde zarar gören 4 sanayi sitesinin yeniden inas bata olmak üzere sanayi esnafnn zararlarnn tazmininde kullanlacak.

Söz konusu yardma ilikin temsili çek, bugün iecam Polatl Fabrikas Yeni Üretim Hatt Açl Töreni öncesinde Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank ve OSB bakanlar tarafndan Cumhurbakan Erdoana takdim edilecek.

Ana Sayfaya Git