Sanayi sitesi canlandı

Terör nedeniyle yarım kalan Suriye sınırındaki sanayi sitesi faaliyete geçti

Haberler 08.02.2021 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyenin kuzeyinde yaanan ve Türkiyenin düzenledii Bar Pnar Harekatyla son bulan terör olaylar nedeniyle 6 yldr tamamlanamayan Ceylanpnar Sanayi Sitesinin tamamlanmas esnafn yüzünü güldürdü. Yln banda yeni i yerlerine tanan esnaf, hem kiradan kurtulduklarn hem de daha güzel i yerlerine sahip olduklarn söylediler.

anlurfann Ceylanpnar ilçesinde ehir içindeki cadde ve sokaklarda dank bir halde hizmet veren tamirci esnafn belli bir yerde toplamak için 2014 ylnda Sanayi Sitesinin yapmna baland. naat baladktan ksa bir süre sonra Suriyenin kuzeyinde terör olaylar yaanmaya balad. Terör olaylaryla birlikte sanayi inaat durma noktasna geldi. PKK/YPG terör örgütünün Resulayn igal etmesiyle birlikte çalmalar tamamen durdu. Türkiyenin 2019 ylnn sonunda terör örgütlerine yönelik Suriyenin kuzeyinde balatt ve ksa sürede tamamlad Bar Pnar Harekat ile bölge terörden temizlenince sitenin yapmna yeniden baland. Ksa sürede tamamlanan ve toplam 102 i yerinden oluan Ceylanpnar Sanayi Sitesi, 2020 yl sonunda hizmet verebilecek noktaya ulat. Yaplan görümelerin ardndan tamirci esnaf 2021 ylnn hemen banda i yerlerine tand. Burada hizmet vermeye balayan esnafn yüzü gülüyor. Hem kiradan kurtulduklarn hem de daha güzel i yerlerine sahip olduklarn söyleyen esnaf, emei geçenlere teekkür etti.

NSANLAR ARTIK RAHATSIZ OLMAYACAK

Yeni i yerine kavutuu için mutlu olduunu söyleyen Ferhat Sarmaca, Ceylanpnar için bu büyük bir katkdr. lçenin huzuru için çok güzel oldu. Yollar boald. Esnaf yava yava buraya geliyor. Kendi dükkanmza geçtik, kiradan kurtulduk. Buradaki kiralar da çok uygun. Esnaf için çok iyi oldu. ehirdeki gürültü azald. nsanlar artk rahatsz olmayacak dedi.

yerlerine kavumann heyecann yaadklarn söyleyen Abdulkadir çimen, Uzun bir zamandan sonra Ceylanpnar Sanayi Sitesi bitti. yerlerimize kavumann heyecann yayoruz. Uzun sürdü ama sonuçta dükkanlarmza geçtik. Görüldüü gibi çalyoruz ifadelerini kulland.

Suriye sava bizi çok etkiledi

Suriyede yaanan olaylarn kendilerini çok etkilediini söyleyen Sanayi Sitesi Kooperatifi Bakan Cemal Tosun, 2014 ylnda sanayimizin inaatna baladk ve 2020 ylnn 11inci aynda bitirdik. Esnafmz u anda yava yava tanyor. Sanayi sitesi bin metrekare üzerine kuruldu. Sanayi sitesi yaklak 14 milyon liraya mal oldu. Ceylanpnarda 2014 ylnda sanayi sitesinin inaatna baladmzda yan bamzdaki Suriyede bir sava oldu. Savan skntsn çok yaadk. O nedenle sitenin yapm zaman amna urad. Gittikçe malzeme fiyatlar yükseldi ama devletimizin desteiyle, halkmzn destei ile bitirebildik. Sanayi sitesi eksiksiz ekilde hazr bulunuyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git