Sanayi sitesine enerjide yatırım

Müşterilerine sunduğu elektrik kalitesini her geçen gün daha da artırmak için yatırımlarını ara vermeden sürdüren Dicle Elektrik, altyapı yatırımlarını genişletiyor. Diyarbakır’ın birçok yerinde elektrik dağıtım şebekelerini yer altına alan enerji şirketi, kış mevsimi öncesinde 1. ve 2. Oto Sanayi Sitesi’ndeki şebekeyi de 4 milyon 81 bin liralık yatırım ile yer altına alıyor.

Haberler 03.10.2017 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Elektrik Datm l Müdürü Uur Yaka, 2016 ylnn Austos aynda balatlan Diyarbakr ili 1.ve 2. Oto Sanayi Sitesi Yeralt Alçak Gerilim ve Orta Gerilim Elektrik Tesisi yapm iinde ciddi bir yol kat edildiini bildirdi. e baland günkü deerlerle 4 milyon 81 bin 157 lira tutarnda olan yatrm projesinin yüzde 70lik ksmnn tamamlandn ifade eden Uur Yaka konuyla ilgili u bilgileri verdi:

Diyarbakrllara verdiimiz elektriin sürekliliini ve kalitesini EPDK yönetmelikleri dorultusunda gerçekletirdiimiz yatrmlarla her geçen gün daha da artryoruz. Kentin birçok yerinde elektrik datm ebekelerini yer altna alarak, kurulu güçlerde artlar saladk. Son olarak 1970lerde kurulan 1. ve 2. Oto Sanayi Sitesinde çalma balattk. Ömrünü tamamlam ve sanayi esnafnn ihtiyacna cevap veremeyen elektrik ebekesini ciddi kapasite artlar ile yer altna aldk. Burada modern bir datm ebekesi oluturuyoruz. Önemli ölçüde tamamladmz ve Kasm ay sonunda tamamlanacak proje kapsamnda, 12 adet beton kök ve 234 adet ASOP pano kurarken, 371 adet aydnlatma direi dikiyoruz. Toplamda 40 kilometre orta ve alçak gerilim kablo montajn gerçekletiriyoruz. Söz konusu proje tamamlandnda bin esnafmza ve müterimize kesintisiz ve kaliteli enerji vereceiz.

Esnaftan teekkür

Bu arada, elektrik altyaps yenilenen Oto Sanayi Sitesi Bakan Hasan Arslan ve 2. Bakan smet Demir, site esnaf adna Dicle Elektrik Diyarbakr l Müdürü Uur Yakay makamnda ziyaret ederek, teekkür etti. Site Bakan Arslan, yaklak bin esnafn önemli bir sorununun Dicle Elektrik sayesinde son bulaca için mutlu olduklarn kaydetti.

l Müdürü Yaka ise, müterilerine en iyi hizmeti sunmak için çaltklarn belirterek, söz konusu yatrm projesinin tamamlanmas ile birlikte 1. ve 2. Oto Sanayi Sitesinde kurulu bulunan elektrik gücünün yüzde 30 orannda artacan açklad. Uur Yaka, bu proje ile kayt d elektrik kullanm minimize edilirken arzalardan kaynaklanan enerji kesintisinin ise en aza ineceini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git