Sanayiciler talimata uysun

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Başkanı Levent Çamur, sanayiye verilen elektrik ve doğal gazdaki düşüşün yaratacağı kayıptan tüm sanayicilerin etkileneceğini belirterek, "Herkesin elektrik ve gazının kesilmesini engellemek için tüm sanayicilerimizin talimatlara ve güç düşümlerine uyması önemli." ifadesini kullandı.

Haberler 25.01.2022 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çamur, yazl açklamasnda, sanayide elektrik ve gaz kesintilerine yönelik gelimeleri deerlendirdi.

Tüm iletmelerin konuya ilikin talimatlara uymalarnn önem tadn vurgulayan çamur, Türk sanayicisinin urad zararn daha fazla büyümeden sürecin atlatlmasn beklediklerini bildirdi. çamur, Sanayici için en temel gereksinimler olan elektrik ve doal gazn kesintiye uramas hiç kuku yok ki ciddi kayplara yol açacak. Kesintilerin özellikle ihracatç firmalarmz için geri dönüü mümkün olmayan sorunlara yol açmamasn temenni ediyoruz. deerlendirmesinde bulundu.

ELEKTRK VE DOALGAZ

Sanayiye verilen elektrik ve gazda yüksek orandaki düüün yarataca maddi ve manevi kayptan tüm sanayicilerin etkileneceine dikkati çeken çamur, unlar kaydetti:

Elbette üretim kayb bekliyoruz ancak u süreçte yaplabilecek en önemli ey, tüm sanayicilerimizin bu kesintilerle ilgili talimatlara uymalardr. Süreci en az zararla atlatmak ve verimli kullanmak adna, iletmeler planl bakmlar varsa onu öne çekebilirler, sknt giderildiinde de birden fazla mesai yaparak üretim kaybnn önüne bir nebze olsun geçebilirler. Herkesin elektrik ve gaznn kesilmesini engellemek için tüm sanayicimizin talimatlara ve güç düümlerine uymas önemli. Elbette bu noktada devletimizin de destei art. Özellikle ihracatçya dönük vergilerde indirim veya muafiyet, SGK destei ve faiz destei çok önemli. Bu destek yalnzca iletmelerin ayakta durmas için deil, ülkemiz ekonomisi için de hayati önem tayor.

Ana Sayfaya Git