Sanayiciye "yerli makine" desteği

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 100 Günlük İcraat Programı'nda yer alan bir hedefi daha hayata geçirdi.

Haberler 18.09.2018 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Sanayicilere 1 milyon liralk yerli makine teçhizat almnda 300 bin lira finansman destei salanacak. Böylece yerli makine üreticileri için 1,4 milyar liralk üretim ve pazar hacmi oluturacaz

Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, KOSGEB tarafndan sanayicilere 1 milyon liralk yerli makine teçhizat almnda 300 bin lira finansman destei salanacan belirterek, Böylece yerli makine üreticileri için 1,4 milyar liralk üretim ve pazar hacmi oluturacaz. ifadesini kulland.

Sanayi ve Teknoloji Bakanl, Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann açklad 100 Günlük craat Programnda yer alan bir hedefi daha hayata geçirdi. Bakan Varank, yazl açklamasnda, KOSGEB tarafndan sanayicilere 1 milyon liralk yerli makine teçhizat almnda 300 bin lira finansman destei salanacan bildirdi. Varank, KOSGEBin Yerli Makine Teçhizat Destek Program kapsamnda bin 345 iletme belirlendiine dikkati çekerek öyle devam etti:

YERL MAKNE DESTE

Uygulamaya koyduumuz programlarla sanayicilerimizi ve KOBlerimizi desteklemeye kararlyz. Kaynaklarmz etkin ve verimli kullanarak iletmelerimizin önünü açmaya devam edeceiz. Bu dorultuda KOSGEB araclyla imalat sanayisinde faaliyet gösteren iletmelerin kullanacaklar yerli ve yeni makine teçhizat almlar için uygun koullarda finansman destei salyoruz. Bu finansman destei imalat sanayisindeki iletmelerimizin yatrmlarn hzlandrmak ve üretim kapasitelerini artrmak için de önemli bir enstrüman olacaktr.

lan edilen destek program kapsamnda bavurusu kabul edilen sanayicilerin yerli ve yeni makine almn içeren yatrmlarna destek olacaklarn vurgulayan Varank, unlar kaydetti: Sanayicilerin 1 milyon liralk yerli makine teçhizat almnda, bu yatrmn KOB bana 300 bin liraya kadar olan finansman maliyetini biz karlyoruz. Böylece yerli makine üreticileri için 1,4 milyar liralk üretim ve pazar hacmi oluturacaz. Uygulamasn balattmz bu program sayesinde yerli makine üreten sanayicilerimize de üretim ve pazar imkan sunuyoruz. Böylelikle yerli makine teçhizat kullanacak sanayicilerimizin ilk etapta toplamda 700 milyon liraya yaklaan yatrmlarnn finansman uygun maliyetle karlanm olacak.

Bakan Varankn açklad programa bu yl haziran-austos aylarnda 2 bin 252 iletme bavuru yapt. Gerekli koullar tayan bin 345 iletmenin bavurusuna onay verildi. Bu iletmelere KOSGEB ile bankalar arasnda yaplan görümeler çerçevesinde ilk 6 ay ödemesiz, 36 ay vade seçeneiyle uygun maliyetli kredi kullandrlacak.

Ana Sayfaya Git