Şarküteride dijital para birimi geliştirdi

Diyarbakır’da yaşayan şarküteri sahibi Oktay Denli arkadaşlarıyla birlikte Bitcoin’e rakip olacak dijital para birimi geliştirdi. Denli, bu para birimi üzerinden elde ettiği gelirin yüzde 70’ini kanser üzerine araştırma yapan bilimsel kuruluşlara ve vakıflara adamak istediğini belirtti.

Haberler 18.04.2018 - 08:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar ilçesi Baclar Mahallesinde yaayan 28 yandaki iletme mezunu Oktay Denli, isiz kalnca dijital para birimi üzerinde çalmaya balad. Uzun süren çalmalar sonras 7 arkadayla birlikte Osereum adl dijital para birimini gelitiren Denli, imdi sahibi olduu arküteriden sistemi yönetiyor. Dier dijital birimlerinin aksine para kazanmak gibi bir amaçlarnn olmadn belirten Denli, bu para birimi üzerinden elde ettikleri gelirin yüzde 70ini kanser üzerine aratrma yapan bilimsel kurululara, vakflara adamak istediini ifade etti.

arküteriden yönetiyoruz

Para birimlerinin SHA 256 ile kodlandn kaydeden Denli, 2009 ylnda Bitcoin üretildi. Bitcoin üretildikten sonra biz de kendi arkadalarmzla Neden bizim kendi kripto para birimimiz olmasn? diye düündük. Bu ekilde bir karar aldk ve paray ürettik. Bizim toplam 7 kiilik bir ekibimiz var. Arkadalarla bir tasarm yaptk. O tasarm da arküteriden yönetimini yapyoruz. Sadece ben deilim benim dmda biri çinden biri Gürcistandan ve dierleri Türkiyeden olmak üzere 7 kiiyiz. Hedefimiz sosyal sorumluluk projesine sahip bir kripto para birimini tüm dünyaya yaymak. Bunu da tutulur bir hale getirmek dedi.

Amacmz destekte bulunmak

Projeden elde ettikleri gelirin bir ksmn kanser hastalyla mücadele eden kurulu, vakf ve derneklere adamak istediklerini vurgulayan Denli, unlar söyledi:

Bizim projemiz kanser hastalklar için bilimsel aratrma yapan kamu kurum ve kurulularna destekte bulunmak. Bunlara fon salamak. Projenin yüzde 50si buna ait yüzde 20si de ayn ekilde kanser hastalar üzerine faaliyette bulunan kar amac gütmeyen vakf ve derneklere ait. Geriye kalan ksm ise gelitirici ekibimize gidecek. Bizim sunucularmz var. Bu sunuculara gidecek. Kurum kurulular da bizden destek talep edebilir. Biz bu taleplerin tamamna açz.

Ana Sayfaya Git