Sason'dan TBMM'ye her yıl 1 ton bal gönderiliyor

BATMAN'ın Sason ilçesinde üretilen kara kovan balı Türkiye'nin dört bir tarafından sipariş ediliyor. Bal üreticilerinden Kemal Bozkurt, "Her yıl TBMM'ye de 1 ton bal gönderiyoruz" dedi.

Haberler 18.03.2019 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sasondaki Metero Da eteklerinde katksz olarak üretilen kara kovan bal, Türkiyenin dört bir tarafndan sipari ediliyor. Sason baln en çok tüketenler ise Ankaradaki siyasetçiler. Geçen yl 20 ton bal üreten bal üreticileri, Sason baln marka haline getirmek için çalma balatt.

Sason balnn, Anzer bal gibi kaliteli olduunu anlatan Sason Belediye Bakan Cuma Uçar, kooperatif kurarak bal yurtdna da ihracatn gerçekletireceklerini söyledi. Uçar, çok kymetli bir balmz var. Anzer bal deerinde. Fakat üreticiler tam kurumsallamad. Hedefimiz, kooperatif çats altnda birlemek. Bunu saladmz zaman bütün ülke ve dünyada Sason balmz tantacaz. Zaman zaman Sason bal ile ilgili festivaller düzenliyoruz. Ülkenin her tarafna balmz gönderiyoruz. Tek eksiimiz kooperatif kurmak. Bunu yaptmz zaman Sason bal her yönüyle markalam olacak dedi.

HER YIL 60 KUTU GÖNDERYORUZ

Bal üreticilerinden Kemal Bozkurt da Sason baln en çok tercih edenlerin siyasetçiler olduunu ifade ederek, Meclise ylda en az 1 ton bal gönderdiklerini aktard. Bozkurt, Sason bal Mereto Da eteklerinde üretilen baldr. Türkiyenin her tarafna gönderiyoruz. Kara kovan bal, yüzde yüz doal. Hiçbir katk maddesi olmadan ve birçok hastala ifadr. Polen, propolis ve ar sütü satn yapyoruz. Yerli ürünümüzdür. Nereye veriyorsak garantili veriyoruz, herhangi bir katk maddesi yok. En çok Ankaraya gönderiyoruz. Her yl buradan TBMMye de 1 ton bal gidiyor. Ankara bürokrasisinde bu bal çok biliniyor, yemeyen yok gibi. Baln Sasonda kilosu 150, internette ise 200 TL diye konutu.

Ana Sayfaya Git