Satışa çıkarılıyor

"Belediye sınırlarında meydana gelen değişiklikler nedeniyle şehir içinde kalan, Hazineye ait olan ancak vatandaşlarımızca ecrimisil ödenerek kullanılan tarım arazilerini, talepleri halinde kullanıcılarına satacağız"

Haberler 09.06.2018 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Maliye Bakan Naci Abal, belediye snrlarnda meydana gelen deiiklikler nedeniyle ehir içinde kalan, Hazineye ait olan ancak vatandalarca ecrimisil ödenerek kullanlan tarm arazilerini, talepleri halinde kullanclarna satacaklarn belirterek, Belediye mücavir alan snrlar içerisinde kalan ancak halihazrda tarm yaplan bu arazileri alan vatandalarmzn mülkiyet sorununu bu yolla çözüme kavuturacaz. dedi.

Abal, 2011 ylnda, belediye ve mücavir alan snrlar dnda kalan tarm arazilerinin kullanclarna uygun bedelle dorudan satlmas imkann getirdiklerini hatrlatt.

Abal, buna karn, 2014 ylnda yaplan düzenlemeyle belediye snrlarnda meydana gelen deiiklikler nedeniyle baz vatandalarn tarmsal amaçla kullandklar Hazine tanmazlarnn belediye mücavir alan snrlar içerisine dahil olduuna iaret ederek, Söz konusu düzenlemeden sonra bu tanmazlar kullanan vatandalarmz satn alma hakkndan faydalanamamt. Son getirdiimiz düzenleme ile köyden mahalleye dönüen yerlerdeki Hazineye ait olan ancak vatandalarmzca ecrimisil ödenerek kullanlan bu tarm arazilerini, talepleri halinde kullanclarna satacaz. Böylece belediye mücavir alan snrlar içerisinde kalan ancak halihazrda tarm yaplan bu arazileri alan vatandalarmzn mülkiyet sorununu çözüme kavuturacaz. diye konutu.

- En az 2011den bu yana kullanma art var

Bu uygulamadan, tanmaz 2014 ylndan önce en az 3 yl süreyle kullanm ve halen kullanm devam eden kirac, kullanc ya da paydalarn yararlanabileceini aktaran Abal, Bu zorunluluu, söz konusu imkandan asl kullancnn yararlanmas için getirdik. Bir kii, bu ekilde bir araziyi satn almak istiyorsa, en az 2011 ylndan bu yana ayn yerde tarm yapyor olmas lazm. ifadesini kulland.

- Sat ilemleri rayiç bedel üzerinden yaplacak

Abal, söz konusu tarm arazilerinin konumu itibaryla nispeten kymetli alanlarda yer aldn ve bu nedenle baka amaçlarla kullanlma ihtimaline kar tedbirler aldklarn da bildirdi.

Bu kapsamda, sat ilemlerinin öncelikle rayiç bedel üzerinden yaplacan bildiren Abal, unlar kaydetti:

Öte yandan, herhangi bir ekilde bu arazilerin tarmsal amaç dnda kullanlmamas artn getirdik. Buna ilikin olarak da tapuya erh düeceiz. Vatandamz tarmsal amaç dnda kullanmak isterse veya imar plannda tarm d bir amaca ayrlrsa, tanmazn deeri yeni duruma göre yeniden belirlenecek ve oluacak deer art vatandamzdan tahsil edilerek tapuya konulmu olan erh kaldrlacak. Sat bedeli, pein veya taksitle ödenebilecek. Taksitle ödeme seçenei seçilirse, en fazla be ylda 10 eit taksitte kanuni faizi ile ödenecek. Vatandalarmzn, düzenlemeden faydalanabilmeleri için, en geç 5 Aralk 2018 tarihine kadar tanmazn bulunduu il defterdarlna bavuruda bulunmalar gerekiyor.

Ana Sayfaya Git