Savaş uçağı üretebiliriz!

Rus devlet savunma sanayi şirketi Rosteh'in Uluslarası İş birliği ve Bölgesel Politikalar Direktörü Viktor Kladov, S-400 anlaşmasının, Türkiye ve Rusya arasındaki askeri-teknik iş birliğini güçlendirmek için önemli bir adım olduğunu kaydederek, “Ortak 5. nesil savaş uçağı üretimi konusunda karar alınması halinde Türkiye ve Rusya, önemli sonuçlar elde edebilecek teknoloji ve sanayi altyapısına sahip.” dedi.

Haberler 28.08.2018 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kladov, Türkiye ile yürütülen S-400 hava savunma sistemleri, ortak sava uça üretimi, askeri-teknik ve dier sanayi sektörlerindeki projelere ilikin AA muhabirinin sorularn yantlad.

Rusya ile Türkiye arasnda 5. nesil sava uça üretimi için uzun bir istiare sürecine ihtiyaç duyulduuna iaret eden Kladov, Böyle büyük bir proje için taraflarn yalnzca ilgisi yeterli deil, ayn zamanda ortak çalmak için hazr olmalar da gerekiyor. deerlendirmesinde bulundu.

Ortak sava uça üretiminin ciddi bir karar olduunu belirten Kladov, Ancak böyle bir karar alnrsa, Rusya ve Türkiyenin bu projenin uygulanmasnda önemli sonuçlar elde etmek için yeterli teknoloji ve sanayi altyapsna sahip olduundan eminim. diye konutu.

- S-400lerin teslimat 2019da

Helikopter ve doalgaz türbin motorlarnn yapm gibi sivil sanayi alanlarnda Türkiye ile i birliine uzun süredir devam ettiklerini anmsatan Kladov, S-400 anlamasnn, ülkelerimiz arasndaki askeri-teknik i birliini güçlendirmek ve gelitirmek için önemli bir adm olduunu net bir ekilde söyleyebilirim. Farkl yeni sanayilerde de i birliimizi gelitirmemizin önünde bir engel görmüyorum. ifadelerini kulland.

Türkiyenin, S-400lerin teslimatn öne çekmek istediini anmsatan Kladov, lk sistemin Türkiyeye 2019da teslim edilmesini planlyoruz. S-400ler, havadan gelebilecek neredeyse tüm tehditleri bertaraf edebileceiniz, dünya üzerinde ei olmayan bir savunma sistemi. dedi.

Kladov, S-400lerin Türkiye ile ortak üretimine ilikin de deerlendirmelerde bulunarak, Bu konuda çok ciddi teknolojilerden bahsediyoruz. Böyle bir üretim organizasyonuna hazrlanlmas için belirli bir zamana, uygun malzemelerin tedarikine, teknik altyapya ve insan kaynaklarna ihtiyaç var. eklinde konutu.

- Türkiye maden ve tpta yüksek potansiyele sahip

Türk pazarnn, Rosteh için öncelikli pazarlardan biri olduunun altn çizen Kladov, Yalnzca savunma sanayisi deil, özellikle de sivil sanayi için yüksek teknoloji konusunda teklif edebileceimiz eyler var. ifadesini kulland.

Türkiyenin Türkiye Uzay Ajansn kurmaya yönelik kararn memnuniyetle karladklarn belirten Kladov, öyle devam etti:

Alt kuruluumuz Rosoboronexport, Türk uydusu Turksat-4Ann frlatlmasnda yer almt. Dahas, Türkiyenin corafi konumunu ve bölgesel madencilik sanayisini göz önünde bulundurduumuzda, madencilik konusunda da önerebileceimiz teknolojilere sahibiz. vabe holdingimiz ise yüksek teknoloji tbbi ekipmanlar üretimine youn bir ekilde devam ediyor. Tüm bu sektörlerin Türkiyede yüksek bir potansiyele sahip olduuna eminim.

Ana Sayfaya Git