Sayar, taşeron yasasında mağduriyete dikkat çekti

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Taşeron yasasında işçilere kadro verilmesi sevindirici fakat, firmaların da mağduriyet yaşamaması gerekir” dedi.

Haberler 09.12.2017 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hükümetin geçtiimiz gün açklad taeron firmalarda çalan yaklak 850 bin kiinin kadroya alnaca açklamas büyük heyecan oluturdu. insanlar, bu admn olumlu olduunu belirterek çalanlarn iten çkarlma kaygs yaamadan hayatlarna devam etmesinin önemine deindi.

MADURYET OLUMASIN

Sayar, taeron yasasnn bir an önce geçmesini beklediklerini söyledi. Sayar, Fakat, arac irketlerde çalanlarn kamu bünyesine alnmas süreci ile sektör temsilcilerinin verdikleri bilgilere göre 20 bin civarnda irket, bu irketlerin sahipleri, ortaklar, ofis çalanlar, aileleri; yllarn birikimi olan makine ekipmanlar, kredi planlamalar gibi bir çok boyutu ile etkilenme söz konusu olacaktr. Taeron yasasnda yaplacak düzenlemede çalmann bu boyutu gözden kaçrlmamaldr. Firmalara kolaylklar, destekler salanarak maduriyet yaanmamasna dikkat edilmelidir. Konu ile ilgili sektör temsilcisi sivil toplum kuruluu Diyarbakr Temizlik ve Sosyal verenler Dernei ile görüerek taleplerini içeren raporu ilgili bakanlklara iletilmek üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliine bildirdik diye konutu.

Ana Sayfaya Git