SÇP'ye başvurular başladı!

Üniversite öğrencilerine aylık 808 lira maaş öngören ‘Sosyal Çalışma Programı’na başvurular başladı. 28 Haziran’a kadar sürecek başvurular sonrası işbaşı yapacak öğrenciler haftada 3 gün sigortalı olarak çalışacak.

Haberler 27.06.2019 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Üniversite örencilerine yaz aylarnda günlük 67.36 TL ile i imkan salayan Sosyal çalma Program (SçP) için bavurular balad. çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçukun yapt duyuruya göre bavurular 28 Hazirana kadar sürecek. KUR araclyla geçici olarak ie yerletirilecek örenciler haftada 3 gün çalacak. 5 Temmuzda çekilecek kurayla belirlenecek örenciler 8 Temmuzda iba yapacak 30 Eylüle kadar çalacak. Bu yl 150 bin örencinin yaz tatilinde iba yapmas hedefleniyor. Bu sayede üniversiteliler, 3 ayda 2.500 lira gelir elde edebilecek.

BAVURULAR KURA

Bakan Selçuk, yapt yazl açklamada, SçPye açköretim, yüksek lisans ve doktora örencileri hariç akademik ortalamas 2 ve üzeri olan bütün üniversite örencilerinin bavurabileceini belirtti. Bavurularn KURun internet sitesi üzerinden kabul edildiini aktaran Selçuk, u bilgileri verdi: Üniversite örencilerinin çalma hayatyla tanmalarn salamak ve onlara çalma disiplini kazandrmak maksadyla düzenlenecek SçP için bavurular, 28 Haziranda sona erecek. Örenciler programa katldklar her bir gün için 67 lira 36 kuru almaya hak kazanacak. Ayrca katlmclarn çaltklar süre kadar emekliliklerine etki edecek sigortalarn karlayacaz. SçPnin, gençleri gelecee hazrlamay hedefleyen yeni aktif i gücü piyasas araçlarndan biri olacana iaret eden Selçuk, Bu program sayesinde gençlerimiz yaz tatillerini, sosyal sorumluluk bilinçlerini artrp verimli bir ekilde deerlendirecekler. Ayrca cep harçlklarn çkaracaklar ve emekliliklerine saylacak sigortallklar yaplacak dedi.

PROGRAM 3 AY SÜRECEK

Programlarn temmuz, austos ve eylülde, 3 ay süreyle düzenleneceini belirten Selçuk, program süresinin örencilerin tatil süresince kendilerine zaman ayrabilmeleri maksadyla haftada 3 gün ile snrlandrldn vurgulad.

KiMLER BAVURU YAPABiLiR?

Açköretim, yüksek lisans ve doktora örencileri hariç olmak üzere bütün yükseköretim örencileri katlabilir.

Vakf veya devlet fark etmeksizin bütün üniversite örencileri bavurabilir.

Okulu uzatanlar da bavuru yapabilir.

Örenciler farkl ehirlere bavuru yapabilir.

çalma srasnda örenciler burs ve kredilerini almaya devam eder. Burs ve kredi kesilmez.

KiMLER BAVURAMAZ?

Açköretim, yüksek lisans ve doktora örencileri katlamayacak. (Fakat bunlarn yansra aktif bir lisans veya önlisans örenim kayd olan kiiler katlabilir.)

18 yan doldurmam üniversite örencileri katlamayacak.

Bavuru tarihinde ve programn düzenledii tarih aralnda baka bir ite çalan, staj yapan ve herhangi bir iyerinden ksa vadeli sigortallk kollarndan sigortall bildirilen örenciler katlamayacak.

Bavuru tarihinde ve programn düzenledii tarih aralnda örencilik kayd aktif olmayan örenciler kabul edilmeyecek.

Bahar dönemi dersleri bitmeyen örenciler ile yaz döneminde ders alan örenciler katlamayacak

HANG LERDE çALIACAK?

Doann korunmas.

Kültürel mirasn restorasyonu, korunmas ve tantlmas.

Kütüphanelerin bakm ve düzeni.

Kamu kurumlarnn kültürel, sosyal hizmetlerinin desteklenmesi.

TECRÜBES EDNECEKLER

SçP ile örencilerin toplumsal faydann yüksek olduu hizmetlere katlarak i tecrübesi edineceine dikkati çeken Selçuk, unlar kaydetti: Temmuz ay itibaryla balayacak Sosyal çalma Programlar ile asl maksadmz üniversite örencisi gençlerimizin i hayatna girilerinde en az teknik beceriler kadar önemli olan takm içinde çalma, organize olabilme, iletiim kurabilme, analitik düünme gibi sosyal becerilerini gelitirerek mezun olduktan sonra i hayatna girilerini kolaylatrmaktr. Programlardan bu yaz döneminde en fazla 39, örencilik hayat boyunca ise toplamda 90 gün faydalanlabileceini açklayan Selçuk, u ifadeleri kulland: Kültürel mirasn restorasyonu, korunmas ve tantlmas, kütüphanelerin bakm ve düzeni, kamu kurumlarnn kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi alanlarnda Sosyal çalma Programlarn düzenleyeceiz.

Ana Sayfaya Git