Şebekeler yeraltına

DİCLE Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) tarafından Diyarbakır 1'inci ve 2'nci Oto Sanayi Sitesi'ne ait yaklaşık 40 yıllık eski elektrik şebekesi, 4 milyon liralık yatırım ile yer altına alınarak yenilendi.

Haberler 08.11.2017 - 08:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrdaki oto saniyi sitesinin elektrik alt yaps yenileme çalmalar kapsamnda DEDA tarafndan 40 yllk elektrik ebekesi, 4 milyonluk yatrmla yenilendi. DEDA Diyarbakr l Müdürü Uur Yaka, 1ve 2nci Oto Sanayi Sitesi yer alt alçak gerilim ve orta gerilim elektrik tesisi yapm iine k gelmeden tamamlanabilmesi için Austos aynda baladklarn bilerterek, Sanayi sitesindeki eski ebekenin ömrünü tamamladn ve bu nedenle tümden yenilerek yer altna alndn söyledi.

ELEKTRK EBEKES YER ALTINA ALINDI

Yaka, bu çalma srasnda 40 kilometre orta ve alçak gerilim kablo montaj yaplarak 234 alçak gerilim sayaç otomasyonu panosu ve 12 adet yeni tip beton kök trafo kurulduunu aktard. Sanayi sitesinin aydnlatmasnn da yenilendiini dile getiren l Müdürü Yaka, öyle konutu:

OTO SANAY ESNAFININ BEKLENTS

Amacmz, sanayi sitesi esnafn madur etmeden bu yatrm gerçekletirmekti. Bunu da önemli ölçüde gerçekletirdik. Eski tip trafo binalarn ykp, yerlerine çok daha küçük, ancak bir o kadar yüksek kapasiteli teçhizatla donatlm olan trafolar kuruyoruz. Ykma ve yeni trafo kurma iini de esnafmz kesintiden etkilenmesin diye geceleri sabaha kadar vardiya usulüyle çalarak yapyoruz. 6 trafonun ykm ve montaj çalmas tamamland. Geri kalan 6 trafoyu da önümüzdeki günlerde tamamlayarak ay ortasna kadar yer alt ebekesini devreye almay planlyoruz. Yer alt ebekesinin devreye girmesi ile yüzde 30 orannda güç art salanacak. Böylece esnafmz k mevsiminde rahat edecek.

Ana Sayfaya Git