Sebze ve meyve fiyatları yarı yarıya düşecek

Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu (TÜSPAF) Başkanı Ali Karaca, sebze fiyatlarının 2-3 lira civarına düştüğünü belirterek, "Domateste ihracat var, mayısın ilk haftalarında tarla sezonu başlıyor. Onda da düşüş başlayacak. Vatandaşın mutfağına aldığı sebze ve meyvenin fiyatları yarı yarıya düşecek." dedi.

Haberler 30.04.2019 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ticaret Bakanl Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüünün düzenledii Pazarc Esnaf Eitim Program kapsamndaki ilk eitim toplantsna katlan Karaca, deerlendirmelerde bulundu.

Bakan Pekcann pazarc esnafnn rekabet ortamnda biraz daha güçlenmesi amacyla eitim seminerleri düzenlenmesi için talimat verdiini ifade eden Karaca, çalmann, esnafn daha iyi kazanç salamas açsndan önemine iaret etti.

Eitim kapsamnda esnafn müteriye yönelik davranlar, müteri memnuniyetinin artrlmas için yaplmas gerekenler ve meslekle ilgili yönetmeliklere ilikin bilgiler aktarldn kaydeden Karaca, 11 bölgede eitimlerin sürdürüleceini bildirdi.

Vatandan evine götürdüü sebze fiyatlar 2-3 lira civarna dütü

Karaca, k mevsiminde üretimin az olduunu bu nedenle de fiyatlarn yüksek seyrettiini dile getirerek, u deerlendirmede bulundu:

Geçen dönem, baz ürünlerdeki hastalklardan dolay, üretimde biraz azalma vard. Bu nedenle oluan arz-talep dengesizliinden fiyatlar artt. Yaz mevsiminin gelmesiyle fiyatlarda çok düü var. Ankara pazarlarnda u an patlcan 2,5-3 lira. Son 10 gündür fiyatlar yar yarya dütü. Vatandamz aldatlp, aldatlmadn Antalyada, Mersindeki internet fiyatlarndan örenebilir. Pazarc daha m pahal satyor, dier yerler mi pahal satyor? Neresinin daha ucuza olduunu internet üzerinden fiyatlar alp, karlatrabilir.

Türkiyede fiyatlar üretim yerlerinin belirlediini anlatan Karaca, üreticinin maliyetlerinin artmasna karn fiyatlarn vatandan kesesine göre oluacan savundu.

Karaca, u an vatandan evine götürdüü sebze fiyatlar 2-3 lira civarna dütü. Domateste ihracat var. Maysn ilk haftalarnda tarla sezonu balyor. Onda da düü balayacak. Vatandan mutfana ald sebze ve meyvenin fiyatlar yar yarya düecek. diye konutu.

Baz belediyelerin pazar yerlerini pazarc esnaf olmayanlara ihale yoluyla kiraladklarn, pazarc esnafnn da bu kiilerin kiracs konumuna dütüünü belirten Karaca, Pazarcnn maliyetlerini artran bu durum, tüketicinin cebine yansyor. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git