Sebzede fiyat düşüşlerinin eli kulağında

Tavşan, patlıcan ve salatalık fiyatlarının ardından yeni mahsulle birlikte soğan ve patates, havaların ısınmasıyla da biber ve domates fiyatlarında düşüş yaşanacağını belirterek, "Mayıs ayında ürün fiyatları bu kadar konuşulmayacak seviyelerde olacak." dedi.

Haberler 22.04.2019 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Halciler Federasyonu Bakan Yüksel Tavan, ilerleyen günlerde pek çok üründe fiyat düüleri beklendiini aktard. Özellikle sebze fiyatlarnda düü yaanacan bildiren Tavan, patlcan ve salatalk fiyatlarnda ciddi düü olduunu söyledi. Tavan, sera ürünü patlcan ve salatalkta bollua dikkati çekerek, üretim bölgesinde 1,5 liradan balayan kilogram fiyatlarnn, halde 2,5-3 lira olduuna iaret etti.

Tavan, srada soan ve patates fiyatlarnda düü bulunduuna vurgu yaparak, Kuru soan ve patates fiyatlar da biraz daha uygun olacak. Yeni mahsuller çkyor. Tam rekolte belli deil ama fiyat normale dönecek. u anda Adanada ürün çkmaya balad. Ceyhandaki ürün gelecek, ardndan da Anadoludan ürün gelecek. Gelmeye balad ürün. Bir hafta içinde bollaacak, ürün fiyatlar biraz daha makul seviyelere gelir. diye konutu.

Tavan, soan ve patatesin gelmesiyle ithal ürün getirilmesine de gerek kalmayacana iaret etti.

Biber ve domates fiyat düecek

Fiyatnda düü beklenen sradaki ürünün biber olacan kaydeden Tavan, Fiyat yüksek olarak biber çeitleri kald. Onlar da havalarn snmasyla normale dönecek. Her türlü biber gelecek, kl, sivri, dolma, ac, kapya cinsi biberler piyasaya girecek. Havalar hala souk seyrediyor. Üretim bölgelerinde de hava scaklklar halen yükselmedi. Birazck havalarda snma olmas fiyatlar normal seviyelere düürecek. ifadelerini kulland.

Tavan, domateste de havalarn snmasnn beklendiini belirterek, öyle devam etti:

Sebze meyve ii taahhütle olmaz. Normal olarak maysta ürün fiyatlarnn düzene girmesi lazm. Yeil soann fiyat yüksek deniyor ancak zaten bu mevsimde bu ürünün lezzeti de çok olmuyor. Mevsimi deil. Bu sene pek çok ürün skntlyd ve ürün bulunmuyordu. Domates fiyatlarnn normale dönmesinin de eli kulanda. Mays aynda ürün fiyatlar bu kadar konuulmayacak seviyelerde olacak. Bir yandan da domates ihracat var. Döviz kurunun da etkisiyle ihracat artyor. Balkanlara domates gidiyor.

Bu sezon pek çok ürünün bol olmasn beklediklerini belirten Tavan, u ana kadar hiçbir üründe sorun görünmüyor ancak bir anda yamur ya da dolu, ürünleri vurabilir. Bir gün bile iddetli yamur yasa tüm dengeler deiir. nallah bu sene fiyatlarn genel olarak düzene girmesini bekliyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git