Seferler düştü!

Diyarbakır’da otobüs seferleri yüzde 50 düştü: “İstanbul’a varmadan depoya 2 bin lira zam geliyor”

Haberler 13.06.2022 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Her geçen gün artan akaryakt maliyetleri, vatandalarn seyahat özgürlüünü etkiledii gibi otobüs firmalarn da zorluyor. Diyarbakrdan bat illerine yaplan sefer saylar bu yl mazota yaplan zamlar nedeniyle yüzde 50 düerken, Diyarbakr Otobüsçüler Dernei Bakan Aydn Özgen, Otobüsler Diyarbakrdan çkp stanbula varmadan deposuna 2 bin lira zam geliyor. Akaryakt zamlar vatandalar bunaltt dedi. ehrin en köklü firmalarndan Öz Diyarbakrn sahibi Mahmut Arkboa ise firmalarnn kurulduundan beri böyle bir sknt ile ilk kez karlatklarn belirterek, 41 yldr böyle bir durum görmedik. Zararna yolcu tayoruz. Bu ne kadar sürecek bilmiyorum. Mozottaki ÖTVnin sfrlanmas gerekir diye konutu.

OTOBÜS YOLDAYKEN DEPOSUNA 2 BN ZAM GELYOR, çALIMASA DAHA KRLI

Akaryakt fiyatlarna her gün gelen zamlar, bir litre mozotun 30 liraya yaklamas ehirleraras ulam olumsuz etkiliyor. Vatandalar kadar otobüs firmalar da durumdan ikayetçi. Diyarbakrdan bat illerine yaplan seferler yar yarya dütü.

Diyarbakr Otobüsçüler Dernei Bakan Aydn Özgen, bir otobüsün Diyarbakrdan stanbula gidip gelmesinin sadece mazot maliyetinin 25 bin lira olduunu belirterek unlar söyledi: Bazen Otobüs daha stanbula yetimeden deposuna 2 bin lira zam geliyor. Sefer saylar mecburen düüyor. Yaplan seferlerden zarar ediliyor. Otobüs sahibi sefer yapmasa daha krl çkyor. Artk kimse ne yapacan bilmiyor. Akaryakt fiyatlar insanlar bunaltt.

41 YILDIR BÖYLE BR DURUMLA LK KEZ KARILAIYORUZ

Diyarbakrn en eski firmalarndan biri olan Öz Diyarbakr Seyahatin sahibi Mahmut Arkboan ise mazota yaplan zamlar ile yolcu fiyatlarn dengeleyemediklerini, kendilerinin dört ayda bir zam onay aldklarn ancak mazota haftada iki-üç kez zam geldiini söyledi.

Diyarbakrdan stanbula dolu gidip gelen bir otobüsün bile zarar gittiine dikkat çeken Arkboan, sözlerini öyle sürdürdü: Normalde bu mevsimde stanbul bata olmak üzere bat seferlerini iki kat artryorduk. Ama imdi yar yara düürdük. Daha önce stanbula günde dört sefer yaparken ikiye düürdük. Böyle giderse bire düüreceiz. Diyarbakr-stanbul için 500, Diyarbakr-Ankara için 400 lira bilet fiyat alyoruz. Batdaki firmalar mazot zamlarn annda fiyatlara yanstrken biz yanstamyoruz. 41 yllk firmayz daha önce de krizler gördük ama böyle bir durumla ilk kez karlatk. Mazottan ÖTVnin alnmamas gerekir. Daha önce çukurova bölgesinde eitim gören çocuklar hafta sonlar ailelerinin yanna gelirken, imdi iki ay sonra gelmek zorunda kalyorlar.

Ana Sayfaya Git