Sendikalar; 2 BİN 578 TL

Ankara'da, 2020 Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 4'üncü toplantısı öncesi bir araya gelen Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) temsilcileri ortak açıklama yaptı. Açıklamada, 2 bin 578 liranın altında bir rakamın değerlendirilmeyeceği belirtildi.

Haberler 21.12.2019 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk- Genel Merkezinde düzenlenen deerlendirme toplantsna; Türk- Genel Eitim Sekreteri Nazmi Irgat, DSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün ve Hak- Genel Bakan Yardmcs Osman Yldz katld. Toplant sonras Nazmi Irgat, üç sendika adna ortak basn açklamasn okudu. Asgari ücretin insan onuruna yakr bir seviyede belirlenmesi gerektiini savunarak, bunu talep ettiklerini söyleyen Irgat, Asgari ücret tespit komisyonu imdiye kadar üç toplant gerçekletirdi. Maalesef görümeler asgari ücret konusunda iyimser olmamz mümkün klamyor. Türkiye statistik Kurumu verileri beklentimizin çok altnda olmas nedeniyle iyimser olamyoruz diye konutu.

2 BN 578 LRANIN ALTINDA BR RAKAMI DEERLENDRMEYZ

Asgari ücret konusunda daha önce Türk-in açklad, bir kiinin yaam maliyeti olan 2 bin 578 liradan geri adm atmayacaklarn vurgulayan Irgat, 2 bin 578 lirann altnda olmamak kouluyla, bunun üstünde bir rakam deerlendirmeye alacamz, bunun altnda bir rakam deerlendirmeye almayacamz ifade ediyoruz. Onun altnda bir karara katlmayacamz ortak olarak ifade ediyoruz. u ana kadar bize bir rakam teklif edilmedi dedi.

Bu rakamn altnda bir rakam gelirse soka da kapsayan ortak bir tavrlarnn ne olaca sorusuna cevap veren Irgat, Bakanln açklamasndan sonra elbette olacak, o rakamn altnda ki bir karara katlmayacamz ortak olarak deklare ediyoruz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git