Seyyar esnafa ekmek teknesi

Görevlendirme yapılan Batman Belediyesi, ihtiyaç sahibi ayakkabı boyacısı, simitçi, kebapçı, tatlıcı, mısırcı ve çiğ köfteci 55 seyyar satıcının ekmek teknesini yeniledi

Haberler 02.07.2018 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Belediye Bakan Yardmcs Hac Murat ahin:

Belirlediimiz konseptte, seyyar satclara araçlar aldk. Zabtamzn gösterdii yerlerde bu kiiler daha hijyenik ortamda satlarn yapabilecekler

25 yllk çi köfteci dris Ekinci:

Allah raz olsun, hem yer hem de modern bir tezgah verdiler. çok mutlu oldum artk aileme, çoluk çocuuma daha rahat bir ekilde ekmek götürebiliyorum

çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yaplan Batman Belediyesi, ihtiyaç sahibi ayakkab boyacs, simitçi, kebapç, tatlc, msrc ve çi köfteci 55 seyyar satcnn ekmek teknesini yeniledi.

Belediye yönetimi, kentteki kültürel ve sosyal faaliyetler kapsamnda kentte uzun yllardr ayakkab boyacl yapan 12 kiiye boya sand ve koltuu, simitçilik yapan 20 kiiye simit arabas, kebapçlk yapan 17 kiiye kebap sat arabas, tatlclk yapan 5 kiiye tatl arabas, çi köftecilik yapan bir kiiye de modern çi köfte tezgah hediye etti.

Belediye yönetimi, bu çalmayla hem kente daha modern bir görünüm kazandrmay hem de ihtiyaç sahiplerine destek sunmay hedefliyor.

Belediye Bakan Yardmcs Hac Murat ahin, ehirde bir kent kültürü oluturmakla birlikte ihtiyaç sahibi seyyar satclarn da daha modern ve hijyenik ortamlarda evlerine ekmek götürmelerini salamaya çaltklarn söyledi.

Seyyar satclara ayn zamanda yer de verdiklerini belirten ahin, öyle devam etti:

Kent kültürü oluturmak için seyyar satclara yönelik yaptmz birçok çalma var. Bunlardan biri de özellikle shhi olmayan ortamlarda yaplan seyyar satlara yönelikti. Bununla ilgili belirlediimiz konseptte, seyyar satclara araçlar aldk. Zabtamzn gösterdii yerlerde bu kiiler daha hijyenik ortamda satlarn yapabilecekler.

- Daha modern tezgahlara kavutular

Belediye denetiminde seyyar satclarn çalmalarn sürdüreceini aktaran ahin, 55 kiinin ekmek teknesinin yenilendiini sözlerine ekledi.

25 yldr çi köftecilik yapan dris Ekinci de daha önce kendi oluturduu derme çatma tezgahta ailesini geçindirmeye çaltn kaydetti.

Yeni seyyar tezgahna kavumann mutluluunu yaadn dile getiren Ekinci, Belediyeye müracaat ederek 25 yldr bu ii yaptm söyleyerek hem kalc bir yer hem de modern bir tezgah için destek istedim. Allah raz olsun, hem yer hem de modern bir tezgah verdiler. çok mutlu oldum artk aileme, çoluk çocuuma daha rahat bir ekilde ekmek götürebiliyorum. dedi.

Ayakkab boyacl yapan engelli bir çocuk babas Eref Bozta ise, belediyenin kendisine yeni ve modern ayakkab boya sand ve koltuu hediye etmesinden duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Bozta, Yllardr ayakkab boyacl yaparak geçimimi salyorum. Yeni boya sandm çok güzel. çok mutlu oldum. Allah bize bu iyilii yapanlardan raz olsun. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git