Seyyar süt sağımı hibe!

Diyarbakır'da küçükbaş hayvan yetiştiricilerine 42 seyyar süt sağım makinesi hibe edildi.

Haberler 08.12.2020 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

GAP Uluslararas Tarmsal Aratrma ve Eitim Merkezi (UTAEM), Diyarbakrda yürütülen Halk Elinde Hayvan Islah Ülkesel Projesi alt projelerinde yer alan ve birlik üyesi yetitiricilere 301 bin 171 lira bütçeli 42 seyyar süt sam makinas ile 2 seyyar banyo desteinde bulundu.

GAP UTAEM Müdürü Mehdi Sümerli, yapt açklamada, kurum olarak 11 ilde faaliyet gösterdiklerini belirtti.

Yetitiricilerin ihtiyaçlar dorultusunda projeler gelitirdiklerini ifade eden Sümerli, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yönelik tedbirin alnarak sürekli sahada faaliyet içerisinde olduklarn söyledi.

42 SEYYAR SÜT SAIM MAKNES

Hayvanclk ve tarm konusunda çiftçi örgütleriyle i birlii içinde olduklarnn vurgulayan Sümerli, Diyarbakrda hayvancln gelitirilmesi konusunda bu i birlii çok önemli. Bu amaçla birliklerle ortak projeler üretiyoruz. Bu proje de bu anlayn bir ürünüdür. dedi.

Diyarbakr l Tarm ve Orman Müdürlüü, Diyarbakr Damzlk Koyun Keçi Birlii ve Ergani lçesi Süt Üreticileri Birliinin itirakiyle yürütülen projenin merkez 4 ilçe ile Ergani, çnar ve çermik ilçelerine bal 25 köydeki üreticileri kapsadn belirten Sümerli, unlar kaydetti:

Projeyle anaç hayvan saysnn artrlmas, sütte hijyen koullarnn iyiletirilmesi ve pazarlanabilir süt üretiminin artrlmas, hayvanclkta maliyetlerin azaltlmas, doan buza, kuzu ve olak saysnn artrlmas, meralardan faydalanmann artrlarak ülkemiz hayvanclnda da bamlln azaltlmas amaçlanmaktadr.

Ana Sayfaya Git