Sezonun ilk buğdayı GTB'de işlem gördü

Adana’da hasat edilen sezonun ilk buğdayı, Gaziantep Ticaret Borsasında kilogramı 1,05 liradan alıcı buldu

Haberler 06.05.2018 - 12:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin önemli tarm merkezlerinden Adanada hasat edilen sezonun ilk buday, Gaziantep Ticaret Borsasnda (GTB) kilogram 1,05 liradan satld.

GTBden yaplan açklamaya göre, hububatta hasat sezonu bu yl erken balad. Yln ilk mahsul buday Adanann Yumurtalk ilçesinde çiftçi Mustafa Ylmaz tarafndan yetitirilerek Gaziantepe getirildi.

SEZONUN LK BUGDAYI

GTB hububat sat salonunda sabah seansnda sata sunulan ilk mahsul buday, üretici ve iletmecilerin youn ilgisini gördü. Yaklak 30 ton ekmeklik buday kilogram 1,055 liradan bir un fabrikasna satld. Buday sata sunan tüccar Mehmet Güne, sezonun ilk budaynn Adanann Yumurtalk ilçesinde sahile yakn bir bölgede yetitirildiini belirterek, unlar kaydetti:

Ekimi erken yaplan buday, bulunduu corafi konum ve hava artlarnn etkisiyle normal hasat sezonundan yaklak bir ay önce istenilen olgunlua ulam. Üreticimiz tarafndan hasad yaplarak ehrimize getirilen ilk budayn biz de bugün GTBde sata sunduk. Bölgemizde buday hasadnn yaklak 30-40 gün içerisinde balamasn bekliyoruz. Üretici ve tüccarlar olarak yeni sezonun bol kazançl ve bereketli geçmesini temenni ediyoruz.

Ana Sayfaya Git