SGK ödemelerinde e-Devlet kolaylığı

Kurumun ödediği emekli aylıkları, geçici iş göremezlik parası ile emzirme yardımının da aralarında olduğu kalemlerde yaşanan aksaklıklar, e-Devlet aracılığıyla artık kolayca çözülebilecek.

Haberler 17.02.2017 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) ödedii emekli aylklar, geçici i göremezlik paras ile emzirme yardmnn da aralarnda olduu kalemlerde yaanan aksaklklar, e-Devlet araclyla artk kolayca çözülebilecek. Kimi zaman 2 ay bulan ilemler, uygulama sayesinde en geç 2-3 gün içinde tamamlanabilecek.

Baz ödemelerin aksakllar nedeniyle vatandalara ulatrlamamas ve Kurum hesabna tekrar dönmesi üzerine çalma balatan SGK, daha az ilemle daha ksa sürede sorunun çözülmesi için harekete geçti.

Yaplan teknik çalmalarn ardndan, emekli aylklar, geçici i göremezlik paras ile emzirme yardm gibi vatandalara yaplan ama çeitli nedenlerle Kurum hesabna geri dönen tüm ödemelerdeki aksaklklarn giderilmesi için e-Devlet üzerinden kolay bir ekilde bavurma imkan saland.

- Parann hesaba yatt annda bildirilecek

e-Devlet sayesinde, hesapta 1 yl süreyle hareket olmad için SGKya iade edilen gelirler/aylklar, her ayn 8i ile 14ü arasnda sigortal tarafndan alnmad için Kuruma iade edilen tutarlar ile geçici i göremezlik ödemesi, emzirme yardm, ahs salk ödemeleri gibi sigortallarn TC kimlik numarasyla yaplan ödemelerdeki aksaklklar en ksa sürede giderilecek.

Daha önceden dilekçeyle bavuru yaplmas nedeniyle kimi zaman 2 ay bulan geri dönen Kurum ödemeleri, e-Devlet üzerinden bavurulup hesap tanmlamas yaplmas halinde en geç 2-3 gün içinde vatandalarn hesabna yatrlabilecek.

Öte yandan, vatandalarn e-Devlet üzerinden yapt bavuruda sistemle iletiim bilgilerini de paylamas halinde, ödemenin hesaba aktarld da annda ksa mesaj ve e-posta araclyla bildirilecek.

Ana Sayfaya Git