SGK yalanladı

SGK: 25 milyar dolar gibi bir zarara uğratılmamız mümkün değil. "700 bin kişinin emekliliğinin iptal edildiği ve SGK'nin 10 yıl geriye dönük tüm maaşlar ve emeklilik ikramiyelerini geri istediği şeklindeki bilgi kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır"

Haberler 29.01.2020 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Almanyada yaayan 700 bin vatandan sahte emeklilik irketlerince emekli yapld, Kurumun bu ekilde 25 milyar dolar zarara uratld iddialarn yalanlad.

SGKden yaplan yazl açklamada, baz basn yayn organlarnda Büyük vurgun, 700 bin kiiyi sahte emekli yaptlar eklinde haberler yer ald anmsatld.

Haberlerde, Almanyada yaayan 700 bin vatandan sahte emeklilik irketlerince dolandrlarak emekli yapld, SGKnin bu ekilde 25 milyar dolar zarara uratld ve bu kiilerden geriye dönük ödeme talep edildii iddialarna yer verildii aktarlan açklamada, unlar kaydedildi:

Haberde Almanyada ikamet eden vatandalarmza yönelik yer alan iddialar ve verilen bilgiler gerçek ddr. SGK, her yl Saytay tarafndan denetlenen Türkiyenin en büyük ve güzide kurumlarndan biridir. Yaplan her ilemin denetime tabi olduu kurumumuzun haberde iddia edildii gibi 25 milyar dolar gibi bir zarara uratlmas mümkün deildir. Halihazrda haberde belirtilen tarih aralnda toplamda 481 bin 911 vatandamz ilgili kanun kapsamnda emekli olmu ve kendilerine yallk ayl balanmtr. Yani haberde iddia edildii gibi 700 bin kiinin emekliliinin iptal edildii ve SGKnin 10 yl geriye dönük tüm maalar ve emeklilik ikramiyelerini geri istedii eklindeki bilgi kesinlikle gerçei yanstmamaktadr.

Resmi kurumlar haricindeki kii ve kurumlara itibar edilmesin

Açklamada, belli periyotlarda servis edilen benzer haberlerin art niyetli olduu vurgulanarak, u ifadelere yer verildi:

Kurumumuzca paravan irketlere yönelik denetimler düzenli periyotlarda yaplmakta ve vatandalarmz madur etmeye yönelik giriimlere kesinlikle müsamaha gösterilmemektedir. Yurt dnda yaayan vatandalarmzdan, paravan emeklilik irketlerine kar dikkatli olmalarn ve üphe duyduklar durumlar ülkemizin çalma ataelikleri ve büyükelçiliklerimize bildirmelerini, ayrca emeklilik i ve ilemlerini de bu kurumlarmz araclyla gerçekletirerek resmi kurumlarmz haricindeki kii ve kurumlara itibar etmemelerini önemle rica ederiz.

Ana Sayfaya Git