SGK'dan önemli açıklama!

SGK, milyonlarca devlet memurunu ilgilendiren konuyla ilgili açıklamada bulundu. SGK, Hizmet Takip Programı'nda (HİTAP) yer alan hizmet belgesinin e-Devlet üzerinden görüntülenebileceğini bildirdi.

Haberler 04.04.2019 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sosyal Güvenlik Kurumu Bakanl tarafndan Hizmet Takip Programnda (HTAP) yer alan hizmet belgesinin e-Devlet üzerinden görüntülenmesi hakknda duyuru yaymland. te SGKdan yaplan açklama;

Sosyal Sigortalar ve Genel Salk Sigortas Kanununun 4Csi (Emekli Sand) kapsamnda kamu idarelerinde aktif olarak görev yapan sigortallar ile bu kapsamda görev yapmakta iken görevden ayrlm olan sigortallarn hizmet balangcndan itibaren tüm hizmet belgesi bilgilerinin elektronik ortama alnmas amacyla Hizmet Takip Program (HTAP) uygulamaya konulmutu.

Hizmet Takip Programna, sigortalnn halen veya son defa görev yapt kamu kurumu tarafndan, hizmet balangcndan itibaren tüm hizmet bilgileri (hizmet, örenim, unvan, askerlik, dier sigortallk süresi, borçlanma, fiili ve itibari hizmet süresi, makam-temsil-görev tazminat, açk süre ile ya tashihi ve kaza-i rüt bilgileri)

HZMET BELGES

Programa aktarlan bilgiler esas alnarak Hizmet Belgesi oluturulmakta olup, söz konusu hizmet belgesinin e-Devlet üzerinden görüntülenmesine (14 Nisan 2012 tarihinden önce emekli ayl balananlar hariç) baland.

Sigortallarmz e-Devlet üzerinden görüntülenen hizmet belgelerinden, hizmet bilgilerini, bu hizmet bilgilerine göre toplam hizmet süresini ve son defa 4Cye tabi görev yapm olmalar halinde de emekli olabilecekleri ya ve/veya tarihi örenebileceklerdir.

Hizmet belgesi bilgilerinde hata veya eksiklik tespit edilmesi durumunda, hata veya eksikliin düzeltilmesi hususunda halen veya son defa görev yapt kamu kurumlarnn personel birimlerine müracaat edilmesi, ancak Kurumumuzca programa aktarlan borçlanma kaytlarnda hata olmas durumunda ise müracaatn Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) yaplmas gerekmektedir.

Ana Sayfaya Git