SGK'dan yapılanma!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Reşat Merttir, borç yapılandırmasında süre uzatımının 28 Şubat'ta sona ereceği uyarısında bulundu.

Haberler 27.02.2019 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merttir yapt açklamada, yaplandrmada birinci ve ikinci taksitleri ve pein ödemeyi zamannda ödemeyenler için verilen sürenin 28 ubatta sona ereceini anmsatt.

7143 sayl kanundan yararlanmak üzere bavuruda bulunduu halde, ödemelerini süresinde gerçekletiremedii için yaplandrmas iptal olanlarn 28 Aralk 2018 itibaryla ödemesi gerekip de ödenmemi olan tutarlar 28 ubat a kadar ödemesi halinde yaplandrmadan faydalanacaklarn ifade eden Merttir, unlar kaydetti:

Bavuruda bulunan ve yaplandrlan borçlarn düzenli ödemekle birlikte 2018 ylna ait vergi ve SGK prim borçlarn süresinde ödemedii için yaplandrmas iptal olanlarn, söz konusu borçlarn yine ubat ay sonuna kadar gecikme zamm ile ödemeleri halinde yaplandrma haklar devam edecek.

- Salk hizmetlerinden yararlanmaya balayabilecekler

Yaplandrmadan yararlananlara, borçlarndan dolay icra takibi ve haciz ilemi yaplmayacana iaret eden Reat Merttir, Yaplandrma haklarn devam ettiren iverenler borcu yoktur belgesi alabilecek ve istihdam teviklerinden yararlanabilecek. Ba-Kurlu sigortallar hizmet sürelerini dondurarak veya yaplandrmalarn devam ettirerek salk hizmetlerinden yararlanmaya balayabilecek. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git