SGK'ye ait 5 hizmet daha e-Devlet'ten sunulacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) ait 5 hizmetin daha e-Devlet üzerinden verileceğini duyurdu.

Haberler 17.03.2021 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Selçuk, yazl açklamasnda, Kovid-19 salgn nedeniyle vatandalara evlerinden çkmadan hizmet sunma gayreti içerisinde olduklarn belirti.

Bu kapsamda SGKye ait hizmetleri e-Devlet üzerinden de vermeyi sürdürdüklerini vurgulayan Selçuk, unlar kaydetti:

Uygulama ile medikal market, iitme cihaz merkezi veya medikal eczane yoluyla temin edilen tüm medikal malzemelerin listesi sorgulanabilecek. Salk hizmet sunucu tarafndan düzenlenen hasta alt bezi, tbbi sarf malzeme, iitme cihaz ve hazr ortez, protez gibi medikal malzemelerin kullanmna ilikin raporlara yönelik de bir uygulama olacak. Ayrca sistemde, tüm bu malzemelere ait SGK Tbbi Malzeme reçeteleri, raporlar ve reçetelere ait katlm pay tutarlarnn görüntülenmesini salayan bir hizmet yer alacak. e-Devlet platformunda SGKye ait 154 uygulamamz oldu. Tüm kurumlarn kullanmm saylar deerlendirildiinde SGK uygulamalar, 2020de yüzde 20,3 ile ilk srada yer alyor.

BORCU YOKTUR BELGES ALINABLECEK

Yeni hizmetler içerisinde 4a, 4b ve 506 Sayl Kanunun geçici 20nci maddesine tabi sigortallarn ve hak sahiplerinin hizmet birletirme bavurusunda bulunabilecei bir uygulamann bulunduunu bildiren Selçuk, bu sayede i yeri tescili olmayan ilgililerin e-Devlet üzerinden borcu yoktur ve i yeri kayd yoktur belgelerini de alabileceini vurgulad.

Bakan Selçuk, en çok kullanlan 20 e-Devlet uygulamas arasnda 3ü SGK hizmeti olmak üzere 6snn Bakanlklarna ait olduuna dikkati çekti.

Ana Sayfaya Git