Sıfır araç pazarı daraldı ikinci el canlandı

​Bu yılın ocak-haziran döneminde sıfır araç pazarı daralırken, hareketlenen ikinci elde yıl sonuna kadar 6 milyonun üzerinde aracın el değiştireceği tahmin ediliyor.

Haberler 18.07.2017 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakan Yank, döviz kurlarndaki hareketlilik ve ÖTV oranlarnn artmas nedeniyle Türkiyedeki otomobil ve hafif ticari araç satlarnn, bu yln ilk 6 aynda geçen senenin ayn dönemine göre yaklak yüzde 8,6 civarnda azaldn söyledi.

Daralan pazarda satlarn geçen yln ilk yarsna göre, 438 bin 817den 401 bin 158e gerilediini dile getiren Yank, buna karn ikinci elde bir hareketlilik olutuunu aktard.

Yank, ikinci el pazarnda sfr araçlardaki gibi ciddi artlar olmadn vurgulayarak, öyle devam etti:

Sfr araçlarn fiyatlarnn artmas, ikinci el piyasasna yansyor. Fiyatlar artnca vatandalar ikinci ele yöneldi. 2016 yl ile kyaslama yaptmz zaman yüzde 10luk ilerlemeden söz edebiliriz. Geçen yl yaklak 5,5 milyon araç el deitirdi. Bu gidile 2017de 6 milyonun üzerinde aracn el deitireceini tahmin ediyoruz. Ülkemizin geçen yldan bu yana içinde bulunduu ekonomik koullara ramen ticaret hacminin iyi olduunu söyleyebiliriz.

- 50 bin liraya kadar araçlar rabet görüyor

Vatandalarn özellikle az yakan araçlara talep gösterdiini belirten Yank, En çok 25-50 bin liralk araçlar el deitiriyor. 50 bin lirann üzerindeki araçlarn alcs fazla deil. dedi.

Yank, ikinci el araç almnda vatandalar dikkatli olmalar konusunda uyararak, Vatandalarn güvenilir, vergisini ödeyen, satt maln arkasnda duran esnaf tercih etmesi gerekir ayrca aracn durumuyla ilgili mutlaka profesyonel bir ekspertize bavurulmal. Ödemenin ise mutlaka noter sat yaplrken gerçeklemesini tavsiye ediyoruz. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git