Sıfır atık belgesi aldı

Bağlar Belediyesi, Diyarbakır'daki belediyeler arasında ilk "Sıfır Atık Belgesi" almaya hak kazanan belediye oldu.

Haberler 09.11.2020 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Balar Belediyesi Sfr Atk Belgesi almaya hak kazand.

Belediyeden yaplan açklamada, çevre ve ehircilik Bakanl tarafndan çevre koruma bilincini gelitirmek üzere uygulanan Sfr Atk Projesinde Balar Belediyesi, bu alanda elde ettii baar ile belge almaya hak kazand bildirildi.

Açklamada görülerine yer verilen Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, bu baary halk ile kazandklarn belirterek, göreve gelmelerinin ardndan çevreyi korumada çok ciddi sorunlar tespit ettiklerini aktard.

SIFIR ATIK BELGES

Sfr atk yönetimi oluturarak bu çerçevede topyekün bir mücadele ruhuyla hareket ettiklerini dile getiren Beyolu, unlar kaydetti:

Bu belgeyi almamz Balar halknn temizlik konusunda hassas olduunu göstermektedir. Eitim kurumlarnda ve halk arasnda sfr atk konusunda çok ciddi bir çalma yürüttük. Okullara atk pil toplama konusunda destek verdik. Sahada oluturulan ekiplerle çevre bilincini yaydk. Kat atk konusunda da ciddi sonuçlar elde ettik. Yaptmz tüm i ve ilemlerde, projelerde çevre bilincini öne çkardk. Temizlik çalmalarnda çevre dostu araçlar kullanarak örnek tekil ettik. Sfr atk belgesini almamz bu mücadelenin ürünü. Yapm olduumuz çalmalara büyük destek vererek ksa sürede ilçemizde deiime yol açan Balar halkmz bu baarnn en önemli mimardr. Milletimizin huzuru için gece gündüz çalarak bu noktaya gelinmesini salayan çevre koruma ve temizlik ekiplerimiz bata olmak üzere belediyemizin ilgili tüm birimlerine teekkür ediyorum. Bundan sonra ayn bilinç ve inançla yolumuza devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git