Sigorta şirketinden 18 yaş altına BES düzenlemesi

Bireysel Emeklilik Kanunu’nda yapılan yeni düzenleme ile 18 yaş altı çocuk ve gençlerin, Bireysel Emeklilik Sistemi’ne dahil edilmesinin önü açıldı. Allianz Türkiye, 1 Temmuz itibarıyla 18 yaş altı katılımcılara, bireysel emeklilik sunmaya başladığını duyurdu.

Haberler 06.07.2021 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bireysel Emeklilik Kanununda yaplan yasal düzenlemeyle 18 yandan küçük bireylerin, Bireysel Emeklilik Sistemine dahil olmasnn önündeki engeller kalkt. Bu düzenleme sonrasnda her bir aile üyesi, yüzde 25 devlet katks avantajndan ayr ayr yararlanabilecek. Yeni düzenleme ile tasarruf alkanlnn ve finansal okuryazarlk bilincinin, küçük yalardan itibaren gelimesi hedefleniyor.

Allianz Türkiye, bu gelimeye paralel olarak 18 ya altn bireysel emeklilik sistemiyle buluturan yeni ürününü 1 Temmuz günü müterilerine sunmaya baladn açklad. Allianz Türkiyenin 18 ya alt bireylere yönelik BES sözlemelerinde, yurt içi eitim danmanl hizmeti ve salk sigortalarnda yüzde 10 indirim avantaj da saland kaydedildi.

ALELER çOCUKLARININ YURT ç ETMLER çN DANIMANLIK ALABLECEK

18 ya alt gençlerin farkllaan ihtiyaçlarn göz önünde bulundurarak bireysel emeklilik sözlemelerini zenginletirdiklerini söyleyen Allianz Türkiye Hayat ve Emeklilik Genel Müdür Yardmcs Fisun Koç Doan, Mevzuata uygun yeni ürünümüzü tasarlarken zengin bir yurt içi eitim danmanl ek faydasn da dahil ettik. Aileler, çocuklarnn gelecei için ek yüzde 25 devlet katks ile birikim yaparken ayn zamanda çocuklarnn yurt içi eitimleri için danmanlk alabilecek. Ayrca Allianz Türkiye olarak salk sigortasndaki liderliimizle çocuklarmz gelecee salkla hazrlamak için 1 Temmuz-30 Eylül arasnda, 18 ya alt bireysel emeklilik ürünü satn alan katlmclara özel salk sigortas veya tamamlayc salk sigortasnda yüzde 10 indirim salayacaz. Acente ve banka kanallarmzdan sata sunacamz ürünümüzde, Allianz Türkiyenin Bireysel Emeklilik Sisteminde gelitirdii dijital yetkinlikler ve sergiledii lider fon getirisi tecrübelerimizle 18 ya alt genç neslin hayallerinin yannda olacaz. çocuklarnn geleceini güvence altna almak isteyen ve onlar adna birikim yaparken ayn zamanda çocuklarna tasarruf alkanl kazandracak olan ailelerin destei ile önemli bir kitleye hitap edeceiz. Ülkemizde 18 ya alt yaklak 24 milyon gencimiz var. Bu say, ülke nüfusunun yüzde 29una tekabül ediyor. Yeni düzenleme sayesinde ilk etapta 2,5-3 milyon gencin sisteme dahil olacan öngörüyoruz. Allianz Türkiye olarak 18 ya alt çocuk ve gençlerimizi sisteme alarak hayat boyu yanlarnda olmak istiyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git