Silvan'a OSB kurulsun kararı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) yeni hizmet binasında yapılan mart ayı olağan meclis toplantısında, Silvan Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması ve DTSO’nun kurucu ortak olarak çalışmalarda yer almasına karar verildi.

Haberler 02.04.2022 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DTSO mart ay olaan meclis toplantsn yeni hizmet binasnda gerçekletirdi. Toplantda konuan DTSO Meclis Bakan Celalettin Birtane, yeni hizmet binas ile ilgili bilgilendirmede bulunarak kente ve üyelere hayrl olmasn diledi. Meclis Toplantsnn gündem maddeleri arasnda yer alan Silvan Gda ve Tarmsal Sanayi htisas Organize Sanayi Bölgesi kurulmasyla ilgili deerlendirmede bulunan Birtane, son 10 ylda kentte 2 yeni OSB kurulduunu, mevcut organize sanayi bölgesi alan geniletildii ve kentin gelien, yükselen üretim alanlarnda yatrmlarn gelitirilmesi için Silvanda OSBnin kurulmas için çalma balatldn söyledi.

SLVANA OSB KURULSUN

Yeni OSB kuruluu için kentin tarihi ve kültürel deerleri ile öne çkan Silvan ilçesini tercih edildiini belirten Birtane, Diyarbakr merkezde organize sanayi bölgesi yatrmlarnda belirli bir aamaya geldik. Bundan 10 yl önce yaadmz yatrmcya yer gösterme sorununu artk bugün yaamyoruz. Ayrca organize sanayi bölgeleri bünyesinde farkl üretim alanlarna, ihtisas alanlarna ve kümeleme yaklamna göre yatrm alanlarn planlyoruz. Yerelde kurumlarmz ile birlikte kentin gelime alanlarnda, krsal bölgelerde de farkl ihtisas alanlarnda üretim alanlar gelitirmek için çalma yapyoruz. Silvan ilçesi Diyarbakrn en büyük 3 ilçesinden biri ve komu illere de yakn bir konuma sahiptir. çevresinden göç alyor ve merkeze göç veriyor. Ulam altyaps, kent merkezine yakn mesafede olmas, tarm, turizm gibi farkl alanlardaki gelime potansiyeli ile öne çkan bir ilçe. Tarma elverisiz arazide kurulacak Gda ve Tarmsal Sanayi htisas OSB birlikte istihdam, yerel düzeyde üretim ve hizmet kapasitesinin gelitirilmesini hedefliyoruz dedi.

BLGLENDRME YAPILDI

Daha sonra toplantda konuan DTSO Kadn Meclisi yeni dönem sözcüsü Nevin l, kadn meclisinin faaliyetleri ve hedefleri ile ilgili meclis üyelerine bilgilendirmede bulundu. l, yeni dönemde yapacaklar çalmalarla ilgili DTSO Meclisi ve Meslek Komite üyelerinden destek talebinde bulundu.

Ana Sayfaya Git