Silvan'da KOSGEB girişimcilik eğitimine yoğun ilgi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde açılan Küçük Ölçekli Sanayiyi Geliştirme Destekleme (KOSGEB) kursuna yoğun ilgi gösterildi.

Haberler 29.01.2018 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Silvan ilçesi Halk Eitim Merkezi Müdürlüünde açlan Küçük Ölçekli Sanayiyi Gelitirme Destekleme (KOSGEB) kursuna youn ilgi gösterildi.

Youn talebin olduu KOSGEB kursunda eitim görenler kura sonucuyla belirlendi. KOSGEB eitimcisi Kamuran Toktan, Yaklak 7 yldr bu eitimleri veriyorum. Elimden geldiince örencilere yardmc olmaya çalyorum. Bu kursta KOSGEB ile ilgili akllarda kalan soru iaretlerini gidermeye çalacam. u anda kursta 60 örenci eitim görüyor. Eitim 4 gün sürecek. Bu kurs süresince sadece hafta sonlar ders vereceiz. Örencilere snavsz sertifika verilecek. kurmak isteyen giriimciler sertifikalarn aldktan sonra projelerini sunacaklar. Eer projeleri onaylanrsa 50 bin TLye kadar hibe desteinin yan sra faizsiz kredi desteinden yararlanarak 100 bin TLye kadar destek alabilmeleri mümkündür dedi.

GRMCLK ETM

Amaçlarnn vatandalara ellerinden geldiince yardmc olmak olduunu belirten Silvan Halk Eitim Merkezi Müdürü ükrü Güzel, Bu kurslar sayesinde vatandalar i hayatna atlabilecekler. Bu da ekonomik yönden onlara avantaj salayacaktr. Giriimciler i hayatnda baar salayacak ve bununla birlikte ilçe ekonomisine katk salayacaktr. Bu kurslarda eitim gören giriimcilerin önü açlacak ve kendilerini topluma kantlayabilecektir diye konutu.

Ana Sayfaya Git