Silvan'da KOSGEB girişimcilik eğitimine yoğun ilgi

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) tarafından açılan KOSGEB girişimcilik kursuna vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Haberler 14.06.2019 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DTSO Bakanl ve Silvan ubesi tarafndan giriimcilik eitimi verildi. Eitimlere katlan 47 kursiyer, program sonunda sertifikalarn ald.

KOSGEB giriimcilik

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Silvan ube Temsilcisi brahim Halil Ylmaz, ilçede KOSGEB giriimcilik kursuna youn talebin olduunu söyledi. Ylmaz, Öncelik esnafa ve genç giriimcilere verildi. 47 örencinin eitim gördüü KOSGEB giriimcilik eitimleri tamamland. Katklarnda dolay DTSO Bakan Mehmet Kaya ve DTSO Bakan Yardmcs Ercan Taynlamak ile Silvan Esnaf ve Kefalet Kooperatifleri Bakan Muhittin Kana teekkür ediyorum. Amacmz vatandalara elimizden geldiince yardmc olmaktr. Bu kurslar sayesinde vatandalar i hayatna atlabilecekler. Bu da ekonomik yönden onlara avantaj salayacaktr. Giriimciler i hayatnda baar salayacak ve bununla birlikte ilçe ekonomisine katk salayacaktr. Bu kurslarda eitim gören giriimcilerin önü açlacak ve kendilerini topluma kantlayabilecektir dedi.

KOSGEB eitimcisi Doç. Dr. lyas Somunkran da eitimi tamamlayanlarn 60 ila 370 bin lira arasnda hibe desteinin alabileceini kaydetti.

Ana Sayfaya Git