Sinema salonlarına verilecek destekte başvuru şartları yumuşatıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, 'Sinema Sektörünün Desteklenmesi Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yapılarak, sinema salonlarına verilecek desteğin başvuru şartları ve ödeme koşullarının yumuşatıldığı duyuruldu.

Haberler 29.01.2021 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan yazl açklamaya göre; sinema salonu iletmecilerinin pandemi döneminde yaadklar sorunlarn almas amacyla Sinema Sektörünün Desteklenmesi Hakknda Yönetmelikte deiiklik yapld. Bu kapsamda, sinema salonlarna verilecek destein bavuru artlar ve ödeme koullar yumuatld. Bavuru aamasnda istenen koltuk says ve seans gösterim snrlar düürülürken, destek ödemeleri daha etkin hale getirildi.

12 OLAN FLM GÖSTERM ARTI 6YA NDRLD

Bu itibarla; daha önce bir yl içerisinde 12 olan film gösterim art 6ya indirilerek, sinema salonu iletmecilerinin destekten daha ksa sürede faydalanabilmeleri saland. Dier taraftan, destek bavuru art olan 60 koltukluk sinema kapasitesi 50 olarak deitirilerek daha fazla sinema salonunun destekten faydalanabilmesinin önü açld. Yaplan deiiklik ile destek tutarnn yarsnn defaten ödenebilmesi hüküm altna alnarak sinema salonlarnn kapal olduu dönemde de destekten faydalanmasna imkn saland. Destekler bugüne kadar destee ilikin gösterim yükümlülüklerinin yerine getirilmesinden sonra aylk dönemler halinde ödeniyordu.

Ayrca bakanlkça verilen ve dilimler halinde ödenen ilk uzun metrajl kurgu film yapm, uzun metrajl sinema film yapm, ortak yapm, çekim sonras, datm ve tantm destek türlerinde destek tutarnn tamamnn tek seferde ödenebilmesine imkan tannd.

Ana Sayfaya Git