Sınır kalktı

Taşıt satışlarında 60 aya kadar taksit imkanı getirilirken, konutta taksit sınırı kaldırıldı

Haberler 17.03.2021 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Konut satlarnda taksit snr kaldrlrken, tat satlarnda 60 aya kadar taksit imkan getirildi.

Ticaret Bakanl tarafndan hazrlanan Perakende Ticarette Uygulanacak lke ve Kurallar Hakknda Yönetmelikte Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelik Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Buna göre, konuttaki taksit snr kaldrlrken, nihai fatura deeri 120 bin lira ve bu tutarn altnda olan tat satlarnda 60 ay, 120 bin lirann üzerinde olup 300 bin liray geçmeyenlerde 48 ay, 300 bin lirann üzerinde olup 750 bin liray amayanlarda 36 ay ve 750 bin lirann üzerindeki tat satlarnda 24 ay taksit uygulanabilecek.

KONUTTA TAKST SINIRI KALKTI

Perakende iletmelerin taksitli mal ve hizmet satlarnda genel taksitlendirme süresi 12 ay, baz mal ve hizmetler için ise farkl taksitlendirme süreleri uygulanyor.

Halihazrda, söz konusu hükümde konut ve tat satlar için ayr bir taksitlendirme süresi belirlenmediinden, bu satlar genel taksitlendirme süresine tabi oluyordu.

Dier taraftan, Bankaclk Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafndan kredili konut satlarnda herhangi bir vade snr uygulanmazken, kredili tat satlarnda ise aracn deerine göre farkl vade snrlar uygulanyor.

Böylelikle Bakanln söz konusu düzenlemesi BDDK uygulamalarna da paralel hale getirildi.

Ana Sayfaya Git