Sınır kapısı bereketi!

Kapıköy Sınır Kapısı'nın geçişlere açılmasıyla Van ekonomisi hareketlendi

Haberler 19.11.2021 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vann Saray ilçesinde geçen ay geçilere açlan Kapköy Snr Kapsnda ranl turist hareketlilii devam ediyor.

Türkiyeyi rana balayan önemli snr kaplarndan olan ve Kovid-19 nedeniyle 24 Mart 2020de kapatlan Kapköyde geçilerle ilgili kstlamalarn tamamen kaldrlmasyla ranl turistler Vana akn etmeye balad.

Yaptrdklar PCR testi sonucunun negatif olduunu belgeleyerek snr kapsndan geçen ranllar, yaptklar alverile esnafn yüzünü güldürdü.

Van Ticaret ve Sanayi Odas (VATSO) Yönetim Kurulu Bakan Yardmcs Fevzi çelikta, snr kapsnn geçilere açlmasnn ekonomiye hareketlilik getirdiini söyledi.

Turizm ve d ticaret alannda iki ülke arasnda gidi ve gelilerin daha çok yaplmas gerektiini ifade eden çelikta, öyle konutu:

EKONOM HAREKETLEND

Salgndan dolay snr kapsnda geçilerin durmas bizim için çok büyük bir yara oldu. Snr kapmzn tekrar açlmas önemli bir gelime oldu. Salgndan önce ylk bir milyon civarnda turist arlyorduk. Bu sayy tekrar yakalayacamz tahmin ediyoruz. Bu, ülkemiz ve ilimiz için çok önemli. Gelilerin artmas Van halkn ve bizleri çok sevindirdi. Esnafmzn uzun süre sonra yüzü güldü.

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlii Bakan sa Berge de ranl turistlerin ekonomiye büyük katksnn olduunu belirtti.

Salgn döneminde esnafn ciddi ekonomik skntlar yaadn aktaran Berge, Snr kapsnn tekrar açlmasyla günde yaklak 1500 kii giri çk yapyor. Bu da ilimizdeki otellerimizin doluluk oranlarnn yüzde 80e ulamasn salad. Kapköy Snr Kaps Van için olmazsa olmazdr. ifadelerini kulland.

ranl turist Muhammed Emin Tacettini ise kapnn tekrar açlmasna çok sevindiklerini dile getirerek, Kapnn tekrar açlmas için çok bekledim. Türkiyeye tekrar geldiim için çok mutluyum. K ve ilkbahar mevsiminde randan daha çok geliler olacak. çünkü herkes dört gözle kapnn açlmasn bekliyordu. dedi.

Ana Sayfaya Git