Siparişlere yetişemiyor

Muş'un Varto ilçesinde aldığı devlet desteği ile tavuk çiftliği kuran Bingöl, yumurtaları çevre illere pazarlıyor.

Haberler 14.04.2018 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MU - Muun Varto ilçesinde ald devlet destei ile tavuk çiftlii kuran Erdal Bingöl, yumurtalara gelen youn talep üzerine iini büyütmeyi hedefliyor.

Bingöl, yaklak 11 yl önce yaad Dallöz köyünden ayrlarak yerletii zmirde ticaretle uramaya balad. leri kötü giden Bingöl, köyüne dönerek 6 ay önce Varto Kaymakaml Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakfndan (SYDV) 15 bin lira kredi destei ald.

Bingöl ald krediyle köyünde kurduu tavuk çiftliinde günlük elde ettii 700 yumurtay çevre il ve ilçelere de satyor.

Bingöl, köyüne döndükten sonra tavuk çiftlii kurma hayalini devlet destei ile gerçekletirdiini söyledi.

Bu tür projelerin ilçede yaygnlamas gerektiini belirten Bingöl, çiftliimde organik, gezen tavuk çok olduu için yumurtalara talep çok fazla. Taleplere yetiemediim için alacam ikinci geri ödemeli kredi ile ii büyütmeyi hedefliyorum. dedi.

Bu projeler sadece göçü deil, terörü de önlüyor

Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Mehmet Nuri çetin ise ilçenin terörden temizlendikten sonra vatandalarn i ve sosyal hayatlarn canlandrc projeler gerçekletirdiklerini dile getirdi.

Bu kapsamda 70 aileye en az ikiz doum yapan küçükba havyan yardm yaptklarn anlatan çetin, Alt ay önce de bir vatandamz tavuk çiftlii projesi yapt ve 900 tavuk verdik. imdi iyi bir gelir elde ediyor ve taleplere yetiemediini söylüyor. Biz de bu vatandamza ikinci kredi destei ile tavuk çiftliini ikiye katlamas için destek vereceiz. diye konutu.

çetin, benzer projeleri desteklemeye devam edeceklerini vurgulayarak, u ifadeleri kulland:

Bu projelerimiz sadece göçü deil, terörü de önlüyor. siz insan suça karr, isiz insan bolua düer, ekonomisi olan vatanda kolay kolay skntl ilere girmez. Bu projeler köyleri canlandryor ve ekonomiye katk salyor, bir tala onlarca ku vuruluyor. Biz de bu yönde her türlü destei yapyoruz ve yapacaz.

Ana Sayfaya Git