Şırnak’ın elektrik sorunu Dicle ile çözülüyor

Yeniden inşa edilen Şırnak ve ilçelerinin elektrik sorunu Dicle Elektrik tarafından gerçekleştirilen hummalı çalışmalar ile çözülüyor. Şırnak’ta düzenlenen toplantıya katılan Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Murat Karagüzel, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, mevcut elektrik tüketim kültürünün acilen değişmesi gerektiğini söyledi.

Haberler 30.11.2017 - 08:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakta gerçekletirilen toplantya Karagüzelin yan sra Vali Yardmcs Turan Bedirhanolu, AK Parti l Bakan brahim Halil Erkan, AK Parti lçe Bakanlar ve Dicle Elektrik Datm l Müdürü Murat Horoz ile çok sayda köy ve mahalle muhtar katld. Toplantda muhtarlarn yan sra AK Parti l ve lçe Bakanlar elektrik enerjisi ile ilgili bu güne kadar Dicle Elektrik tarafndan yaplan çalmalardan övgüyle söz ederken, enerji irketine yönelik taleplerini de dile getirdi.

Elektrik tüketimin kültürünün deimesi gerek

l ve ilçe bakanlarn dinleyen Dicle Elektrik Genel Müdürü Karagüzel, burada yapt konumada, son süreçte yaananlar nedeniyle rnaktaki elektrik ebekesini adeta sil batan yenilediklerini belirterek, il merkezi ve ilçelerdeki ebeke yenileme, bakm, onarm ve yeni ebeke tesis etme çalmalarnn sürdüünü söyledi. Deiik sebeplerle zaman zaman baz çalmalarda ksa süreli de olsa gecikmeler yaandnn farknda olduklarn da kaydeden Karagüzel, Yaplan çalmalardan kalc olarak faydalanmak için kaçak elektrik kullanmnn da ortadan kalkmas gerekiyor. Kaçak tüketimi var oldukça, yapm olduumuz tüm bu tesisler her halükarda yetersiz kalacaktr. Biz yeni trafolar kurdukça, vatandalar da yeni elektrikli sobalar alyorlar. çok hzl bir ekilde israfa dayal bu elektrik tüketim kültürünün deimesi gerekmektedir dedi.

Elektrikli stclar yasaklansn

Toplantda söz alan muhtarlarn ortak tepkisi de kaçak elektrik kullanmndan kendilerinin de rahatsz olduu yönünde oldu. Kullanmayanlarn madur olmamas için kaçak elektrik kullanmnn hzl bir ekilde sonlandrlmas gerektiine de dikkat çeken muhtarlar, bunun için Dicle Elektrik Datmn daha sk denetim yapmasn istediler. Muhtarlar, valilik tarafndan elektrikli stclarn kullanm ve satnn yasaklanmas gibi tedbirlerin alnmasna varan bir dizi tedbir alnmas da istedi.

Kaçak elektrik hak ihlalidir

Muhtarlara destek veren AK Parti l Bakan brahim Halil Erkan ise, Kaçak elektrik kullanm hak ihlalidir. Haram helal konusunda hassas davranan halkmzn bu durumu kabul etmemesi gerekir diye konutu.

Ana Sayfaya Git