Siverek’te beyaz altın hasadına başlandı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde beyaz altın olarak adlandırılan pamuğun hasadına başlandı. Bir yandan pamuk toplayan işçiler bir yandan ise türkü söylüyor.

Haberler 23.09.2021 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin önemli tarmsal üretim merkezlerinden biri olan anlurfann Siverek ilçesinde Beyaz altn olarak adlandrlan pamuun hasadna baland. Tarlada çalan içiler, bir yandan pamuk toplarken bir yandan ise ark ve türkü söyleyerek eleniyor.

ARKILI-TÜRKÜLÜ HASAD

Üç gündür ailesiyle birlikte pamuk toplayan Kymet Turan, pamuk toplamaya alk olduklarn ve zorluk çekmediklerini söyleyerek, Sabah saat 06.00da tarlaya gelip çalmaya balyoruz. Saat 12.00da öle aras oluyor, dinleniyor ve yemeimizi yiyoruz. imiz akam saat 17.00 sralarnda bitiyor. e almz, güne altnda olmamza ramen zor olarak görmüyoruz. Suyumuz var, elektriimiz var. Bir de servisle gelip gidiyoruz. çok ükür çalyoruz, çalmak her eyden güzel. Bu sene yevmiyeler de güzel, memnunuz dedi

Ei ile birlikte pamuk toplayan Erol Turan, kendi memleketlerinde çalmaktan memnun olduklarn belirterek, Siverekte i olanaklarnn olmas iyidir ama yetersiz. Burada bir ay çaltktan sonra baka illere çalmaya gideceiz. Pamuktan sonra, fnda, çapaya gideceiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git