Sona gelindi

Kaz Dağları'ndan geçişi 7 dakikaya düşürecek tünelde sona gelindi

Haberler 24.01.2022 - 03:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ulatrma ve Altyap Bakanl, Kaz Dalarndan geçii 35 dakikadan 7 dakikaya düürecek olan Ayvack T-2 Tüneli çalmalarnda sona gelindiini duyurdu.

Bakanlktan yaplan yazl açklamada, çanakkalenin Asya ile Avrupa ktalarn birbirine, Karadeniz ve Marmara Denizini dünyaya balamas bakmndan önemli bir geçi noktas olduu belirtilerek, çanakkalenin güneydeki tatil beldeleri ile Balkesir ve zmire ulamn salayan Kuzey-Güney aksnda, özellikle yaz aylarnda younlaan trafiin düzenlenmesi çalmalar kapsamnda Ayvack-Küçükkuyu arasnda kalan tek yol, bölünmü yol haline getiriliyor denildi.

9,6 kilometre uzunluunda, 2x2 eritli, bitümlü scak karm kaplamal projede, toplam uzunluu 5 bin 710 metre olan 2 adet çift tüp tünel bulunduu ifade edilerek, 1693 metrelik T-1 Tünelinin nihai beton kaplama seviyesinde tamamlanmasnn ardndan 4 bin 17 metrelik T-2 Tünelinde n görülecei ifade edildi.

YILLIK 79.1 MLYON TL TASARRUF SALANACAK

Ik görme törenine Ulatrma ve Altyap Bakan Adil Karaismailolunun katlaca belirtilerek, öyle denildi:

Projenin hayata geçirilmesiyle, çanakkale-zmir ve çanakkale-Balkesir yolunda bölünmü yol bütünlüü salanacak. na edilen tünellerle, Kaz Dalarnda yazn youn trafik, kn mevsim artlar nedeniyle yaanan sorunlarn önüne geçilecek. Yolun fiziki ve geometrik standartlarn yükselten proje ile güzergahtaki trafik güvenlii ve sürü konforu artrlacak. Yol ve tünellerin trafie açlmasyla, 12,1 kilometrelik mevcut yol, 2,5 kilometre ksalarak 9,6 kilometreye düecek. Ulam süresi ise 35 dakikadan 7 dakikaya inecek. Böylece zamandan 71,3 milyon TL, akaryakttan 7,8 milyon TL olmak üzere yllk toplam 79,1 milyon TL tasarruf salanacak, karbon salnm yllk 3 bin 65 ton azaltlacak.

Ana Sayfaya Git