Sondaj gemisi Akdeniz'e uğurlandı...

Sondaj gemisini Akdeniz'e uğurlama töreninde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türk enerji tarihinde yeni bir milada tanıklık edildiğini söyledi ve gemiye "Güçlü mirasımızı yaşatması ve yeni dönemi başlatması için 'Fatih' ismini koyduk." dedi.

Haberler 01.06.2018 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Berat Albayrak, Akdenize uurlanan sondaj gemisi için Kocaelide düzenlenen törende konutu. Bakan Albayrakn açklamalarndan satr balar:

Türkiyenin enerji tarihinde yeni bir milada tank oluyoruz, 1970lerde balayan deniz sondajcl hayali yerli ekipman ve insan kaynakszl nedeniyle eksik kald. Bugün hamdolsun bu alandaki yerli dönüümün karln aldmz, tarihi bir gün olarak kayuda geçiyor. Tpk hepinizin malumu nükleer de olduu gibi, bugün bu alanda da önemli bir hayali ete kemie büründürdüümüz, tarihi birçok ilki gerçekletirdiimiz gibi AK Parti olarak mutluyuz. Biz ilk günden beri bu alanda bizi cesaretleriyle bu nokta destek olmasyla bu baarl admlar atmamza vesile olan Cumhurbakanmza teekkür ediyoruz. Sondaj operasyonlarnn yönetimi de arlkl olarak Türk mühendisleri tarafndan yürütülecek.

SONDAJ GEMSNN ADI FATH

Sondaj gemimize güçlü mirasmz yaatmas ve yeni dönemi balatmas için Fatih ismini koyduk. Fatihi bugün Antalyaya yolcu edeceiz. Rabbim bizleri hedeflerimiz dorultusunda mahçup etmesin. Milli enerji ve maden politikasn açklarken, çok daha aktif olacamz ilan etmitik. Geçtiimiz hafta Hakkari çukurcadaydk. Snrn hemen sfr noktasnda yeni bir süreci balattk. lk kulemiz faaliyete geçti, Hakkari emdinliden uçakla ve gravite veri toplama ile birlikte sadece onunla kalmayacaz, tüm süreci daha etkin bir ekilde gerçekletireceiz

TÜRKYE HEDEFLER BÜYÜK OLAN BR ÜLKE

Büyük hedeflere yürürken, dünyann tüm bu tür alanlarnda en son teknolojiyi, en modern teknikleri kullanacamz ifade ettik, bugün kullanlan kullanlan tüm ekipmanlar yerli olarak imal edeceiz. Türkiye hedefleri büyük olan bir ülke. Tarihinden ald bir miras var. Bizim tarihimizde hangi alanda mücadele ediyorsak, ampiyonlua oynamzdr

2. GEMMZE DE BU YIL çNDE PORTFÖYÜMÜZE KATACAIZ

2. gemimizi de bu yl içinde Enerji Bakanlmz portföyümüze katacaz. çok daha ileri görü, bir duru istiyoruz. Bugün daha vaat döneminde selam gönderenler, batya kar maalesef savunamazlar, onun için eski Türkiye Akdenizde acz içindeydi.

Ana Sayfaya Git