Sosyal güvence imkanı!

SGK'den Genel Sağlık Sigortasına ilişkin açıklama "Herhangi bir kapsamda sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar, ayda 150,12 lira Genel Sağlık Sigortası primi ödeyerek kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler için sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyor"

Haberler 15.01.2022 - 01:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) herhangi bir sosyal güvencesi olmayan ve düük gelirli vatandalarn, ayda 150,12 lira Genel Salk Sigortas (GSS) primi ödemeleri halinde kendisi ve bakmakla yükümlü olduu kiilerin salk hizmetlerinden faydalanabildiklerini bildirdi.

SGKden yaplan yazl açklamada, nüfusun tamamna yaknn GSS çats altna alan Kurumun, kaliteli, sürdürülebilir, güvenli ve kontrol edilebilir salk sistemiyle hizmet vermeye devam ettii belirtildi.

SOSYAL GÜVENCE

Sosyal güvencesi olmayan ve geliri düük vatandalarn salk hizmetlerinden yararlandrld ifade edilen açklamada, Herhangi bir kapsamda sosyal güvencesi olmayan vatandalar, ayda 150,12 lira GSS primi ödeyerek kendisi ve bakmakla yükümlü olduu kiiler için salk hizmetlerinden faydalanabiliyor. Genel Salk Sigortas primini (150,12 lira) ödeyecek gücü olmayan vatandalar ise ikametlerinin bulunduu yerdeki Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakfna bavuru yaparak gelir testi yaptrabilirler. Gelir testi sonucunda aile içinde kii bana düen gelir, brüt asgari ücretin üçte birinin altnda ise bu vatandalarn GSS primleri devlet tarafndan karlanyor. ifadelerine yer verildi.

ANALIK HALNDE

Açklamada, analk halinde kadnlara, 18 yan doldurmam çocuklara ve lise mezunu gençlere 20 yana kadar, üniversite mezunlarna ise 25 yana kadar GSS kapsamnda salk hizmeti verildii kaydedildi.

Acil serviste tedavi gören, madde bamls olan, trafik ve i kazas geçiren vatandalarn da hiçbir art aranmakszn GSS kapsamnda sala eriiminin saland aktarlan açklamada, Ba-Kur ve GSS sistemine prim borcu olan vatandalar ile bakmakla yükümlü olduu kiilerin, Salk Bakanlna bal salk tesisleri ile devlet üniversitelerinin salk uygulama ve aratrma merkezlerinde (üniversite hastanelerinde) 31 Aralk 2022ye kadar salk hizmeti alabilecekleri hatrlatld.

Ana Sayfaya Git