Sosyal tesislerde yeni fiyat

Kamu sosyal tesislerinde bu yıl uygulanacak hizmet bedelleri belirlendi.

Haberler 08.01.2022 - 12:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Kamuya ait sosyal tesisleri kullanmak isteyenlerin bu yl ödeyecei asgari bedeller belli oldu.

Hazine ve Maliye Bakanl tarafndan hazrlanan Kamu Sosyal Tesislerine likin Tebli, Resmi Gazetede yaymland.

Teblile merkezi yönetim kapsamndaki kamu idareleri, döner sermayeli kurulular, kamu iktisadi teebbüsleri, kamu bankalar ile dier kamu kurum ve kurulularnn tasarrufunda bulunan eitim, dinlenme tesisi, misafirhane, kre, çocuk bakmevi, spor tesisi, benzeri sosyal ve destek amaçl tesislerden dinlenme amacyla veya dier amaçlarla yararlanacaklardan alnacak yemek, konaklama ve dier hizmet bedellerinin tespitinde ve elde edilen gelirlerin kullanmnda uyulacak usul ve esaslar belirlendi.

Buna göre, kamu kurum ve kurulularnca iletilen eitim ve dinlenme tesislerinden yararlanacak kurum personeli, tesisin özelliklerine göre yemek ücreti olarak kii bana günlük 37,70 lira, 31,30 lira veya 24,80 lira ödeyecek.

Konaklama bedeli ise söz konusu özelliklere göre 14,30 lira, 13 lira veya 11,10 lira olarak belirlendi. Kararlatrlan konaklama bedelleri 1 Temmuz-15 Austos döneminde ise 18,90 veya 17 lira olacak.

Konut veya bamsz bölümde buzdolab ve televizyon bulunanlarda her bir özellik için günlük en az 6,5 lira, klima bulunanlarda günlük en az 9,10 lira konut bana ilave bedel alnacak.

Misafirhanelerden yararlanan kurum personeli kii bana her gece için en az 18,90 lira ödeyecek.

Buradan yararlanacak geçici görevli kamu personelinden alnacak konaklama bedeli, geçici görevlendirmenin ilk 10 günü için gündeliklerinin yüzde 50 artrml miktarnn tamamn, daha sonraki günler için ise artrmsz gündeliklerinin yarsn, geçici görevli denetim elemanlarndan alnacak konaklama bedeli ise yurt içi gündeliklerinin yüzde 50 artrml miktarnn tamamn geçemeyecek.

- Kre ve çocuk bakmevleri ücreti

Kamu kurum ve kurulularna ait kre ve çocuk bakmevlerine kabul edilecek devlet memurlar ile dier kamu personelinin her çocuu için aylk bakm ücreti asgari 345 lira olarak tespit edildi.

Belirlenen asgari aylk ücretlerin kre ve çocuk bakmevi hizmetlerinin karlanmasnda yeterli olmad durumlarda, kurum ve kurulular belirlenen ücretin üzerinde bedel tespit etmeye yetkili klnd.

- Spor tesisleri

Kurum personeli de dahil olmak üzere, her türlü futbol, basketbol, voleybol salon ve sahalarndan, tenis kortlarndan, yüzme havuzlarndan, su ve k sporlarnn yapld yerlerden veya dier spor tesislerinden yararlananlardan, bir saatlik yararlanma karl olarak spor alet ve malzemelerinin yararlananlar tarafndan temin edilmesi halinde kii bana en az 13 lira, spor alet ve malzemelerinin tesisten temin edilmesi halinde kii bana en az 18,90 lira alnacak.

Hamam, sauna ve kaplcalardan bir saatlik yararlanma karl kii bana en az 23,50 lira olarak belirlendi.

Tebli, 1 ubatta yürürlüe girecek.

Ana Sayfaya Git