Sosyal yardım alana artılar

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Sosyal Yardım Artı (+) dönemine geçilerek sosyal yardım faydalanıcısı vatandaşların sosyal hizmet, istihdam, eğitim, sağlık gibi kamu hizmetlerine erişimleri kolaylaştırılacak. Bu kapsamda, Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi ile Aile Bilgi Sistemi'nin entegrasyonu sağlanacak.

Haberler 26.10.2019 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bu kapsamda, Bütünleik Sosyal Yardm Bilgi Sistemi ile Aile Bilgi Sisteminin entegrasyonu salanacak. Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk Sosyal Yardm Art döneminde kamu hizmetlerine eriimi artrarak daha çok ihtiyaç sahibi vatandamza ulaacaz dedi.

HABER MERKEZ

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal Yardm Art döneminde kamu hizmetlerine eriimi artrarak daha çok ihtiyaç sahibi vatandamza ulaacaz. dedi.

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlnca, Sosyal Yardm Art (+) dönemine geçilerek sosyal yardm faydalancs vatandalarn sosyal hizmet, istihdam, eitim, salk gibi dier kamu hizmetlerine eriimleri artrlacak. Bu çerçevede, Bütünleik Sosyal Yardm Bilgi Sistemi ile Aile Bilgi Sisteminin entegrasyonu salanacak.

Bakan Selçuk, Sosyal Yardm Art (+) dönemine geçie ilikin açklamada bulundu.

Bakanln, sosyal yardm faydalanclarnn dier kamu hizmetlerine yönlendirilmeleri için çalma balattn ifade eden Bakan Selçuk, bu kapsamda, ailelerin, vatandalarn sosyal yardm ve sosyal hizmetlere ihtiyaçlarnn tespitinin yapld Aile Sosyal Destek Program (ASDEP) ile balant kurulacan belirtti.

Selçuk, ülke genelinde uygulanan sosyal yardm programlarnn bavurudan ödemeye kadar tüm süreçlerinin Bakanlk tarafndan gelitirilen ve dünyada örnek bir uygulama olan Bütünleik Sosyal Yardm Bilgi Sistemi (BSYBS) üzerinden elektronik ortamda takip edildiini söyledi.

Bakan Selçuk, sözlerini öyle sürdürdü:

BSYBSde halihazrda sosyal yardmlardan faydalanan vatandalarn sosyo ekonomik verilerinin yan sra ihtiyaç duyduklar kamu hizmetlerine ilikin bilgiler kaytl. Önümüzdeki süreçte BSYBSde kaytl bu bilgiler, ASDEP projesinde çalan görevliler tarafndan kullanlacak. Aile Bilgi Sistemine iletilmesi için gerekli entegrasyon çalmalar tamamlanacak.

Entegrasyonun tamamlanmasyla ülkemizdeki her il ve ilçede kurulu 1003 Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf tarafndan merkezi veri taban sorgulamalar ve ylda gerçekletirilen yaklak 2,5 milyon hane ziyareti neticesinde elde edilen sosyal yardm yararlanclarnn kamu hizmeti ihtiyac bilgileri ASDEP görevlileri tarafndan görülebilecek.

lgili ASDEP personelinin, ziyaret edilen hanedeki vatandalar sunulan kamu hizmetleriyle ilgili bilgilendireceini, hizmet veren kamu kurum ve kurulularna da vatandalarn ihtiyaç ve taleplerini ileteceini anlatan Selçuk, Böylelikle sosyal yardm yararlanclarnn çeitli nedenlerle yararlanamadklar kamu hizmetlerine yönlendirilmesi salanacak ve sosyal içermeleri artrlacak. Ayn ekilde ASDEP tarafndan tespit edilen ve sosyal yardm ihtiyac olduu tespit edilen ailelerin de kendilerine uygun sosyal yardm programlarndan faydalanmalar salanacak. diye konutu.

- Dünyaya örnek sosyal devlet projeleri hayata geçirildi

Bakan Selçuk, sosyal yardm için müracaat eden vatandalarn sosyal incelemeleri neticesinde tespit edilen ihtiyaçlarnn karlanacan belirterek, ayn zamanda birbiriyle ilikili ancak farkl kurumlar tarafndan müdahale gerektiren, sorunlarna ortak müdahaleyi salayacak kurumlar aras yapnn da bu sayede kurulacan kaydetti.

Selçuk, Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann da belirttii gibi Türkiye son 17 ylda tarihinin en kapsaml sosyal devlet uygulamalaryla tant. Dünyaya örnek olacak sosyal devlet projeleri hayata geçirildi. Biz de Bakanlk olarak bu anlayla Sosyal Yardm Art (+) dönemimizde kamu hizmetlerine eriimi artrarak daha çok ihtiyaç sahibi vatandamza ulaacaz, çalmalarmz bu amaçla sürdüreceiz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git