Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına ek kaynak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kaynağın Kovid-19'dan etkilenen vatandaşların ihtiyaçları için kullanılacağını bildirdi

Haberler 17.04.2020 - 23:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Kovid-19dan etkilenen vatandalarn ihtiyaçlar için kullanlmak üzere sosyal yardmlama ve dayanma vakflarna ek kaynak göndereceklerini açklad.

Selçuk, yapt yazl açklamada, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimatyla vakflara ek iki periyodik pay daha gönderileceini belirterek, böylece 352 milyon 880 bin 238 lira tutarndaki kaynan vakflara aktarlacan bildirdi.

Kaynan, Kovid-19dan etkilenen vatandalarn ihtiyaçlar için kullanlacan vurgulayan Bakan Selçuk, aktarlacak kaynakla sosyal yardmlama ve dayanma vakflarnn mali imkanlarn güçlendirerek, vatandalarn ihtiyaçlarna hzl ve etkin ekilde yant verebileceklerini ifade etti.

EK KAYNAK AKTARILDI

Selçuk ayrca, vakflara her ay düzenli olarak aktarlan kaynak tutarnn en son 24 Mart 2020de 135 milyon liradan 180 milyon liraya çkarldn hatrlatt.

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanl, her il ve ilçede bulunan sosyal yardmlama ve dayanma vakflarna, sosyal yardm faaliyetlerini yürütebilmeleri için her ay düzenli olarak periyodik pay ad altnda kaynak aktarmnda bulunuyor.

Periyodik paylar hesaplanrken güncel nüfus, kii ba gayri safi yurtiçi hasla, aktif hane dosyas gibi 8 gösterge kullanlarak paylarn datmnda adil bir yöntem izleniyor.

Ana Sayfaya Git