Sözleşmeli kadrolu işçi!

Kamuda çalışan taşeron işçiler için hazırlanan taslak yakında Meclis’te görüşülecek. 720 bin taşeron için ‘özel sözleşmeli personel’ formülü ile devlette kadro yolu açılmış olacak.

Haberler 22.11.2016 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede hem özel sektörde hem de kamuda çok önemli sayda taeron ad altnda çalan var. çlerinde memur görevlerini yapanlar da var, çok önemli pozisyonlarda olan da. Ancak birçounun kadrosu ya temizlik içisi ya da mutfak eleman olarak gösteriliyor

Gerçek kadrolarnda çalanlar da var. Bu çalanlarn kamudaki says 720 bini bulmu durumda.

1 Kasm seçimleriyle birlikte hükümet tamamnn kadroya geçirilecei müjdesini vermi ve kapsaml bir çalma yaplmt. Ancak yaanan hain kalkma ile bu yasa da gecikmiti.

imdi çalmalar yeniden balatld. Bakanlar Kuruluna da gelen konu ile ilgili çeitli alternatifler konuuluyor. Biz de Ankaradaki önemli kaynaklara ulaarak detaylar almaya çaltk.

Öncelikle tüm taeron içiler güvenlik ve ariv aratrmasna tabi tutulacak. Güvenlik ve ariv aratrmas olumlu olmayan personel düzenlemeden yararlanamayacak. Güvenlik aratrmasnda bata FETÖ olmak üzere tüm terör örgütleriyle irtibatl olup olmadklarna baklacak.

KMLER YARARLANACAK

Aratrma srasnda 657 sayl kanunun 48inci maddesinde yer alan suçlarn olup olmadna da baklacak. Yani devletin güvenliine kar suçlar, anayasal düzene kar suçlar, zimmet, irtikap, rüvet, hrszlk, dolandrclk, sahtecilik, güveni kötüye kullanma gibi suçlardan mahkum olmamak art da aranacak.

Bu soruturmalardan geçen taeron içiler kamuda özel statülü sözlemeli personel olarak istihdam edilecek. Bunun için 657 sayl Devlet Memurlar Kanununun 4. maddesine bir ek yaplarak bu personelin 4Eli olmas salanacak.

Kadroya geçen taeronlar çaltklar kurumlarda ayn görevleri yapmaya devam edecekler.

Örenim düzeyleri yaptklar iten farkl olanlar, eitimlerine uygun ilere de kaydrlabilecek.

ÜCRETLER STANDART OLACAK

Tüm ücretlerde standart salanacak. Yani ayn ii yapan kamu personeli ile ayn maa alacaklar. Böylece baz taeron içilerin maalar yükseltilecek.

Herhangi bir sebeple görevden ayrlmalar ve ölümleri halinde sözlemeli personel pozisyonlar iptal edilecek.

Her bir taeron çalan için 3er yllk sözleme yaplacak.

65 yan doldurmu taeron içiler düzenlemeden yararlanamayacak.

Bütün kamu kurumlarn balayacak ekilde her bir i kolu için performans kriterleri belirlenecek.

Bu personel çakl sözlemeli olacak. Yani tayin isteyemeyecek.

Maa zamlar dier kamu personeliyle birlikte olacak.

Emeklilikleri ise 4A (SSK) statüsünde hesaplanacak.

Ana Sayfaya Git