Sözleşmeli memurlar kadro istiyor

TBMM’de kabul edilen sözleşmeli personelin sözleşme sürelerine yönelik yasanın mağduriyetlere yol açtığını belirten TOÇ BİR-SEN Diyarbakır Şube Başkanı Erdal Ar, sözleşmeli personel yerine kadrolu personel istihdam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

Haberler 08.07.2019 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçtiimiz günlerde TBMMde kabul edilen sözlemeli personelin sözleme sürelerinin 4+2den 3+1e düürülmesine yönelik yasann maduriyetlere yol açtn belirten TOç BR-SEN Diyarbakr ube Bakan Erdal Ar, hükümetin eksik olan bu düzenlemeyi düzelterek sözlemeli personel yerine kadrolu personel istihdam ettirmesi gerektiini söyledi.

Sözlemeli personelin sözleme sürelerinin 4+2den 3+1e düürülmesi, sözlemeli olarak görev yapan öretmen, salk çalanlar ve din görevlilerinden bir ksmna yönelik yaplan yasay eletiren TOç BR-SEN Diyarbakr ube Bakan Erdal Ar, yaplan düzenlemenin anayasann eitlik ilkesine aykr bir düzenleme olduunu belirtti.

Ar, Mecliste bir düzenleme yapld ve bu düzenlemede Milli Eitim Bakanl, Salk Bakanl ve Diyanet leri Bakanlnda çalan personelimiz bu yasaya dhil edildi. Ama bata tarm ve orman ilerinde çalanlar olmak üzere, dier kamu kurulularnda çalan birçok sözlemeli personelimiz bu düzenlenemeye dhil edilmedi. Bu, adil olmayan ve özellikle de anayasann eitlik ilkesine aykr, eksik bir düzenleme olmutur. dedi.

Sözlemeli personel üvey evlat muamelesi görmütür

Hükümetten bu maduriyeti gidermelerini beklediklerini aktaran Ar, Hükümetten beklentimiz, eksik olan bu düzenlemeyi tamamlamalardr. Zira dier kamu kurulularnda çalan sözlemeli kardelerimiz üvey evlat muamelesi görmülerdir. Bu konuda oluan maduriyetlerin en ksa zamanda çözülmesini bekliyoruz. ifadelerini kulland.

Sözlemeli yerine kadrolu istihdamnn yaplmas gerektiini söyleyen Ar, Sözlemeli istihdam zaten bir sknt. Memur-Sene bal Tarm Orman çalanlar Sendikas olarak talebimiz, Türkiye de sözlemeli personel istihdamnn yaplmamas, yani dorudan kadrolu istihdamnn gerçekletirilmesidir. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git