Sözleşmede ek protokol

BTK ile Öz İletişim-İş Sendikası arasında "Toplu İş Sözleşmesi 2. Ek Protokolü" imzalandı

Haberler 08.12.2021 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ulatrma ve Altyap Bakan Adil Karaismailolu, yaplan skala çalmas ve iyiletirmelerle Bilgi Teknolojileri ve letiim Kurumu (BTK) içilerine bu yln bandan itibaren yüzde 20-70 zam yaplacan söyledi.

Karaismailolu, BTK ile Öz letiim- Sendikas arasnda imzalanan Toplu Sözlemesi 2. Ek Protokol mza Töreninde yapt konumada, söz konusu ek protokolün, BTK bünyesinde hizmet veren içilerin ücret ve sosyal haklarnn iyiletirmesini içerdiini belirtti.

Bakan Karaismailolu, Yaplan skala çalmas ve iyiletirmelerle BTK içilerimize bu yln bandan itibaren, günün sonunda, yüzde 20 ile yüzde 70 aralnda zamlar yaplacak. dedi.

çileri enflasyona ezdirmediklerini anlatan Karaismailolu, bünyelerinde çalan içilerle bu yl yeniledikleri anlamalarla Bakanlk olarak sahip olduklar tutumu gösterdiklerini bildirdi.

Bakanln imza att toplu i sözlemelerinin sosyal devlet anlaynn örnei olduunu ifade eden Karaismailolu, Türkiyenin büyümesiyle artacak refahn her haneye ulamas için çaltklarn, yollar, köprüleri ina ettiklerini, demir yollarn gelitirdiklerini, Türkiyeyi dünyann en büyük 10 ekonomisi arasna sokmak için milli bir mücadele verdiklerini kaydetti.

Türkiyeyi haberleme ve iletiim yetkinlikleri açsndan da yeni bir çaa hazrladklarna iaret eden Karaismailolu, Ba döndürücü hzla gelien teknolojilerin altyapsn salayarak çan ötesindeki hizmetleri milletimizin kullanmna sunuyoruz. diye konutu.

Karaismailolu, ulamn her modunda olduu gibi iletiim ve biliim sektöründeki geliimde de 2003ten itibaren büyük ivme kazandna dikkati çekerek, biliim sektörüne yaplan yatrmlar hakknda bilgi verdi.

Biliim alanndaki hedeflerinin teknolojik gelimeleri takip eden deil, yön veren ülke olmak istediklerini belirten Karaismailolu, özellikle 5G teknolojileriyle sektördeki yerli ve millilik oranlarn çok daha yukarya çkaracaklarn söyledi.

Türkiyeye duyulan güveni, yeni yatrm haberleriyle yerinde tespit ettiklerini ifade eden Karaismailolu, geçen hafta ihalesi yaplan Antalya Havalimannn iyi örnekler arasnda yerini aldn ve yabanc yatrmclarn Türkiyeye duyduu güveni gösterdiini anlatt.

Bugüne kadar uyguladklar yap-ilet-devret, kamu-özel i birlii modellerine bo sözlerle itiraz edenlere bu ilginin, anlamann ve kazancn ders olduunu vurgulayan Karaismailolu, bu baarlara katklarndan dolay, kamu kesimi, reel sektör, iveren ve içiler dahil herkese teekkür etti.

BEKLENTLERE ADIM ADIM YAKLAIYORUZ

Hak- Genel Bakan Mahmut Arslan da, Küresel güçlerin kamuyu küçültün demesine ramen Cumhurbakanmz, taeron sisteminin kamuyu tayamaz hale getirdiini gördü ve çöpe att. dedi.

Merdivenleri basamak basamak çktklarn dile getiren Arslan, kurumun gayretleriyle toplu i sözlemesini yln ilk 6 aynda imzalandn kaydetti.

Beklentilerin daha fazla olduunun farknda olduklarn anlatan Arslan, bunlara adm adm yaklatklarn söyledi.

YLETRMELER KASIM MAAIYLA ÖDEND

Ulatrma ve Altyap Bakan Yardmcs Ömer Fatih Sayan da amaçlarnn içilerin hak ettikleri ücreti almalar olduunu belirterek, Oluturulan skala ve verilen zamlarla çalanlarmz lehine yaplan bu iyiletirmeler kasm maayla ödenecek ekilde düzenleme yapld. Dün itibaryla zaml maalarn aldlar. ifadelerini kulland.

Ülke olarak her alanda yerli ve milli üretimle daha da güçlü Türkiye yolunda ilerlediklerini aktaran Sayan, üretim ve istihdam artrmann her zaman öncelikleri olduunu dile getirdi.

ortamndaki huzur, mutluluk ve yüksek motivasyonun, verimlilii dorudan etkileyen unsurlar olduunu anlatan Sayan, Güçlü ve büyük bir Bakanlk ve BTK olarak çalanlarmza her konuda en iyi artlar salamak için var gücümüzle çalyoruz. diye konutu.

ÜLKEMZ DAHA DA Y NOKTALARA TAIMAK TEMEL GAYEMZ

BTK Bakan Ömer Abdullah Karagözolu da kurum olarak en önemli sermayelerinin insan kayna olduunu belirterek, Aln teriyle ve akl teriyle emek veren tüm çalanlarmzla bilgi ve iletiim teknolojileri alannda ülkemizi daha da iyi noktalara tamak temel gayemiz. deerlendirmesinde bulundu.

Yaplan her ite, çalanlarn emei ve göz nurunun olduunu dile getiren Karagözolu, sözlemenin çalanlara ve milli ekonomiye hayrl olmasn diledi.

Konumalarn ardndan BTK ile Öz letiim- Sendikas arasnda Toplu Sözlemesi 2. Ek Protokolü imzaland.

Ana Sayfaya Git