Sözleşmeli olabilecek

Bakanlar Kurulu kararıyla özelleştirmeler sonucu iş akitleri feshedilecek işçilerin "sözleşmeli personel" olarak istihdam edilmesine imkan sağlandı.

Haberler 31.03.2018 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanlnca yaplan yazl açklamada, Bakanlar Kurulunun Sözlemeli Personel çaltrlmasna likin Esaslar ile Sözlemeli Personele Ek Ödeme Yaplmasna Dair Kararda Deiiklik Yaplmasna likin Karar hakknda bilgilendirme yapld.

Açklamada, 657 sayl Devlet Memurlar Kanununun 4C maddesi uyarnca çalan geçici personelin, özelletirme uygulamalar sonucu istihdam edilenler de dahil olmak üzere ayn kanunun 4B maddesi kapsamnda, sözlemeli personel olarak istihdam edilmesine ilikin Bakanlar Kurulu kararnn Resmi Gazetede yaymland hatrlatld.

Kararla 4C statüsünün tamamen kaldrld vurgulanan açklamada, bundan sonra özelletirme uygulamalar sonucunda i akitleri feshedilecek içilerin sözlemeli personel olarak istihdam edilmesinin mümkün klnd ve hala kamu kurumlarnda geçici personel statüsünde çaltrlanlarn da sözlemeli personel statüsüne geçirilmesine ilikin düzenlemeler yapld belirtildi.

SÖZLEMEL OLACAKLAR

Bu kapsamda, 2 Nisan 2018 itibaryla Türkiye statistik Kurumu Bakanlnda geçici personel olarak çaltrlanlar anketör, Yüksek Seçim Kurulu Bakanlnda ve özelletirme uygulamalar sonucu kamu kurumlarnda ayn pozisyonda çaltrlanlardan lise ve altnda örenim görenleri idari destek görevlisi, yüksekörenim görenler de idari büro görevlisi unvanlaryla sözlemeli personel statüsüne alnaca aktarld.

Bu kapsamda 4Cden sözlemeli personel pozisyonlarna geçirilenlerin mevcut ücretlerine kyasla yüzde 10 orannda art yaplaca ifade edilen açklamada, bu çalanlarn 2018-2019 yllarn kapsayan 4. Dönem Kamu Görevlileri Toplu Sözlemesinden 4B statüsünde çalanlara yönelik batlanan tüm sosyal haklardan faydalanaca kaydedildi.

Öte yandan sözlemeli personel statüsüne 2 Nisanda geçirilecek çalanlarn, mevcut görevlerini yürütmeye devam edecei aktarlan açklamada, 4B statüsünde çalanlarn izinleri konusunda da hazrlklar süren düzenleme tamamlandnda, bunun getirecei izin haklarnn 4Cden 4Bye geçenler için de geçerli olaca bilgisi verildi.

Ana Sayfaya Git