Sözleşmeli personele izin kolaylığı

Bakanlar Kurulu kararıyla, sözleşmeli personele doğum ve mazeret izinlerine ilişkin yeni imkanlar tanındı

Haberler 22.06.2018 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlar Kurulu kararyla, kamu kurumlarnda çalan sözlemeli personele doum ve mazeret izinlerine ilikin yeni imkanlar tannd.

Bakanlar Kurulunun Sözlemeli Personel çaltrlmasna likin Esaslarda Deiiklik Yaplmasna Dair Esaslarn Yürürlüe Konulmas Hakknda Karar Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Buna göre, sözlemeli personele ödenecek ücretin tespitinde sadece kurumunda ayn pozisyonda geçen hizmet sürelerinin esas alnmas yerine bütün kamu kurum ve kurulularnda ayn kadro veya pozisyon unvanlarnda geçen hizmet sürelerinin dikkate alnmas saland.

- Pilotlara ücret düzenlemesi

Pilot unvanl sözlemeli personel pozisyonlarnda istihdam edilenlerin ücretlerinin tespitine esas hizmet sürelerine özel sektörde pilot olarak çaltklar sürelerin de dahil edilmesine imkan tannd.

Sözlemeli personele verilecek doum izinleri memurlarla ayn düzeye getirildi. Mevcut durumda ilk alt aylk sürede 1,5 saat olarak uygulanan süt izni 3 saate çkarld.

Sözlemeli personele einin doumu sebebiyle verilen 2 günlük izin süresi 10 güne, evlenme ve yaknlarnn ölümü halinde verilen 3 günlük izin süresi 7 güne çkarlrken, izin verilecek hallerin kapsam da geniletildi.

Sözlemeli personele ilave 10 güne kadar mazeret izni verilmesine olanak tannd. Evlat edinmesi durumunda sözlemeli personelin 8 hafta süreyle izin kullanmasna olanak salanrken, sözlemeli personele bakmakla yükümlü olduu yaknlarna refakat etmesi ihtiyacnn ortaya çkmas halinde 3 aya kadar ücretli izin verilebilecek.

Hamile ve engelli sözlemeli personele gece nöbeti ve vardiyas görevi verilebilmesi ilgilinin isteine bal hale getirildi. Evlat edinmesi nedeniyle sözlemesini feshetmek zorunda kalan sözlemeli personele yeniden göreve dönü imkan da saland.

Öte yandan, Aile sosyal destek personeli ve orman muhafaza memuru unvanl personelin sözlemeli statüde çaltrlmasna imkan tannd.

Ana Sayfaya Git