Sözleşmelilerin akıbeti ne olacak

Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantılarının gündemi, yeni yıldan itibaren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Memur-Sen tarafından oluşturulacak komisyonun yapacağı teknik çalışmayla belirlenecek

Haberler 21.12.2019 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamu Personeli Danma Kurulu (KPDK) toplantlar, yeni yldan itibaren taraflarn ortak çalmasyla belirlenecek gündemle yaplacak. Toplantlarda, kamu görevlilerinin ivedi çözüm bekledii sorunlar, öncelik srasna göre gündeme alnacak.

Memur-Senden yaplan açklamaya göre, konfederasyonun geçmite yaplan KPDK toplantlar ve toplu sözleme görümelerinde sunduu, KPDK gündemli olarak icra edilsin. önerisi, Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk tarafndan kabul edildi.

Geçmite, ek gösterge, gelir vergisi, kariyer-liyakat ihtiyac, görevde yükselme ve unvan deiiklii snav ihtiyac, 4Bye geçen 4Cliler, üniversiteli içiler, derece kademe snrlamasnn kaldrlmas, izinlerin i günü hesabna göre yaplmas, grev ve siyaset hakk, 4688 sayl yasann eksiklikleri, Ekonomik Sosyal Konseyin toplanmas, dini bayram ikramiyesi, sürgün, mülakat gibi birçok gündem maddesiyle gerçekletirilen KPDK toplantlarnn, gündemli olarak icra edilmesi 2020de hayata geçirilecek.

Böylece Memur-Sen Konfederasyonu, bal sendikalar ile Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlnca oluturulacak komisyonla 2020 Mart aynda toplanacak KPDKnin gündemi, ubat ayndaki teknik çalmayla belirlenecek.

SÖZLEMELLERN DURUMLARI

Toplantda, kamu görevlilerinin ivedi çözüm bekledii sorunlar, öncelik srasna göre gündeme alnacak.

Ayrca komisyon, ihtiyaca göre sürekli toplanabilecek, toplu sözlemeye dair hazrlk yapabilecek ve dier kamu kurulularyla da irtibatl olacak.

Aralk 2018deki KPDK toplantsnda, Memur- Sen Genel Bakan Ali Yalçn, konuya ilikin u ifadeleri kullanmt:

Kurul toplantsnn tarihinin ve gündeminin taraflarn ortak çalmasyla belirlenmesi ve KPDK gündeminin davet yazsyla birlikte hem taraflarla hem de kamuoyuyla paylalmas gerekir. Böylesi bir süreci iletmek ve sonucu üretmek, varlyla önemli olan KPDKnin yaptklaryla kararlaryla kazanm üretme heyecanyla deerli olmasna da hizmet eder. Bu niteliklere haiz KPDK, kamu yönetimi, kamu personel sistemi, kamu görevlileri ve kamu görevlileri sendikacl zemini açsndan katlmc kurguyla etkili sosyal diyalogla sorunu gören, çözüm üreten, vizyon gelitiren bir çalma hayat platformu olarak konumlandrlm olur.

Ana Sayfaya Git