"SRC" belgesi de e-Devlet'te

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ticari araç sürücülerinin kimi zaman 45 güne kadar uzayabilen SRC belgesi alma işleminin artık e-Devlet Kapısı'ndan 5 dakikada gerçekleştirildiğini belirterek, "SRC belgesi alma ücreti de 40 liradan 20 liraya düşürüldü." dedi.

Haberler 10.01.2018 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Arslan, ticari araç sürücülerin almak zorunda olduklar SRC belgesine ilikin yeni uygulamay anlatt.

Bakanlk ile Gazi Üniversitesi arasnda 23 Temmuz 2010da yaplan protokolün, karlkl mutabakatla iptal edildiini anlatan Arslan, SRC belgesiyle mevcut mesleki yeterlilik belgelerinin dorulanabilir belge olarak düzenlenmesinin 8 Ocak itibaryla e-Devlet Kapsndan yaplmaya balandn bildirdi.

Arslan, ilk kez bavuracak vatandalarn e-Devlete girerek SRC bavurusu yapabileceini, 40 liradan 20 liraya düürülen SRC belgesi ücretinin ödenmesinin ardndan da sistem tarafndan hazrlanan belgelerin çktsnn alnarak kullanlabileceini söyledi.

Mevcut 3 milyon SRC belgesi sahibinin, ücretsiz olarak istedikleri zaman, barkodlu belgeyi de e-Devletten alabileceklerini vurgulayan Arslan, Gazi Üniversitesine bavurup da SRC kartn alamayanlar da e-Devletten bavurusunu yaparak belgelerini alabilirler. diye konutu.

- Yllk 4 milyon liralk tasarruf

Söz konusu uygulamayla istenilen evraklarn merkeze gönderilmesi, deerlendirilmesi, kart basm ve tekrar vatandaa gönderilmesi için yaklak 45 güne kadar uzayabilen ilem süresini çok ksalttklarn belirten Arslan, Bavuru sahibi, 5 dakika gibi çok ksa sürede ilemlerini yapp, ücretini ödeyerek kartnn dorulanabilir çktsn alabilecek. ifadesini kulland.

Bu hizmetle geçerli mesleki yeterlilik belgesi (ODY-ÜDY) olan yaklak 3 milyon kiinin, istedii zaman kartnn dorulanabilir belgesini oluturabileceine dikkati çeken Arslan, böylece yllk 3 milyon liralk posta maliyeti, 1 milyon liralk kart basm maliyeti de dahil, toplamda 4 milyon liralk tasarruf salanacan bildirdi.

Ana Sayfaya Git