Stokçulara yasal düzenleme bekliyoruz

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Vekili Nesih Tanrıverdi, fahiş fiyat uygulamak için stokçuluk yapanlara daha ağır yaptırımlar uygulanması gerektiğini belirterek, "Acilen yeni yasalar çıkarılarak özellikle bu stokçuluk yapanları, yaptıkları bu stoklara da el koymak suretiyle hapis cezaları öngören yasal düzenlemeler bekliyoruz" dedi.

Haberler 31.12.2021 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüketiciler Birlii Genel Bakan Vekili Tanrverdi, döviz kurunun inmesiyle ürün fiyatlarndaki düüün, tüketicinin beklentisini karlamadn, stokçuluun devam ettiini ve bunun için hem devletin hem de tüketicinin üzerine düeni yapmas gerektiini söyledi. Özellikle stokçulara kar daha ar yaptrmlar uygulanmas gerektiini kaydeden Tanrverdi, Hem bu fahi fiyat uygulayanlar hem de fahi fiyat uygulamak için stokçuluk yapanlarla ilgili çok etkin yaptrmlar bekliyoruz. Acilen yeni yasalar çkarlarak özellikle bu stokçuluk yapanlar, yaptklar bu stoklara da el koymak suretiyle hem ar idari para cezalar, idari yaptrmlar hem de gerekiyorsa suç duyurusunda bulunarak hapis cezalar öngören yasal düzenlemeler bekliyoruz. Burada hem maddi ve ekonomik çkarlar üzerinde büyük bir oyun oynanyor hem de bazen dardan yaplan saldrlara destek vererek aslnda ülkeye de bir saldr söz konusu gibi düünülebiliyor. Dolaysyla da ülkeye saldran kiiler ekonomi üzerinden saldryorlarsa bunlara devletin sadece idari para cezasyla deil hapis cezas da öngören uygulamalar getirmesini bekliyoruz diye konutu.

ÜRÜN BAZLI BOYKOT YAPILMALI

Tüketicilere iki yol öneren Tüketiciler Birlii Genel Bakan Vekili Tanrverdi, Birincisi, ürün bazl boykotlar yapmamz lazm yani fahi fiyat uygulanan bir ürün varsa bu ürünü bir süre almayalm, varsa muadillerini kullanalm, kullanmak zorundaysak az kullanalm. Dolaysyla ürün bazl boykot yapmamz lazm. kincisi de ülke genelindeki zincir marketlerin bu fahi fiyata çok sk yaptklarn görüyoruz. Dolaysyla bunlar caydracak tek güç de tüketicinin gücü fahi fiyat uyguladn gördüümüz marketleri boykot edelim, bir süre onlara gitmeyelim. Yerelde varsa küçük marketleri, bakkallar tercih edelim. Bu iki metodu sk uygularsak 15-20 gün içinde herkesin kendine çekidüzen vereceini göreceiz ve fahi fiyatlarn da bizim makul fiyatlara indiini görmü olacaz dedi.

Ana Sayfaya Git